Kőbányai Közösségi Hírlap

Szelfibetyárok biztonsági kamerákat lopnak a kerületben - keresik őket

Rate this item
(3 votes)

Különös jelenség figyelhető meg a kerületben: már másodjára tulajdonít el ismeretlen biztonsági kamerát úgy, hogy tette elkövetése közben tökéletes körözési fotót készíttet magáról. Júniusban a Jászberényi úton, míg szeptemberben a Vaspálya utcában csaptak le a szelfibetyárok. A jelenségnek van némi hagyományőrző jellege, hiszen még a kerület címerében is helyet kapott a Csősztorony épülete, amely annak idején pont ugyanazt a célt szolgálta, amit ma a biztonsági kamerák, azaz meggátolni a tolvajok tevékenységét. 

Vaspálya utca: 

A X. kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. szeptember 1-je 19 óra és 2016. szeptember 2-a 8 óra között a Vaspálya utca egyik üzletének biztonsági kameráját eltulajdonította. A feltételezett elkövetőről - hogy, hogy nem - kamerafelvétel áll a rendőrség rendelkezésére:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható személyt felismeri, annak hollétéről, tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 06-1-263-7200-ás telefonszámon a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságát, az ingyenesen hívható 06-80-595-111 „Telefontanú” zöld számát (h-cs: 08-16., p: 08-13.), a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számok valamelyikét, vagy a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen írásban tegyen bejelentést.  


Jászberényi út

Ismeretlen tettes - a rendelkezésre álló adatok szerint - 2016. június 19-én 6 óra 12 perc körül egy Jászberényi úti benzinkútnál eltulajdonított két darab kültéri kamerát, valamint megrongálta a videómegfigyelő-kamerarendszert. Tette elkövetése előtt alaposan belenézett a kamerába, amely tökéletes Facebook profil-képet készített róla, így az ismeretlen személyről fényképfelvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésére. A X. kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-263-7200-ás telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Tuesday, 06 September 2016 15:55

Édua Infomédia

Top Desktop version