Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Esti krimi helyett: kerületi körözési arcképcsarnok képekkel és videó-felvételekkel

Rate this item
(1 Vote)

Januárban olyan hosszú lett a kerületi körözési lista, hogy a videó-felvételek és fotók megtekintése felér egy esti krimivel a tévében. Szeméremsértő, betörők, garázdák, tolvajok, villamos-rongálók kerültek a kőbányai rendőrök célkeresztjébe, akik a lakosság segítségét kérik az ismeretlen tettesek felkutatásában. A szeméremsértő férfi kivételével az eseteknél készültek olyan felvételek, amelyek megfelelő támpontot nyújtanak az elkövetők megtalálásában.

Betörés miatt keresik őket – videóval

A kőbányai rendőrök keresik a felvételen látható nőt és férfit lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövetők 2017. január 20-án a délelőtti órákban gyakorlott mozdulatokkal betörtek egy Gergely utcai lakásba, ahonnan egy mobiltelefont, egy laptopot és ékszereket loptak el. Az ismeretlen elkövetőkről a társasház biztonsági kamerája felvételt készített, amely a képre kattintva vagy EZEN a linken tekinthető meg.

Ebédelt, közben ellopták a pénztárcáját – videóval

Keresi a rendőrség a videón látható férfit, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2017. január 2-án 13 óra körül bement egy X. kerületi bevásárlóközpont éttermébe és egy ott ebédelő nő táskájából ellopta pénztárcáját. Az étterem biztonsági kamerája videót készített az elkövetőről, amelyen meg lehet figyelni, amint a szék karfájára tett kabátja takarásában hátranyúlva kiemeli a pénztárcát, belenéz a zsákmányba, majd angolosan távozik. A felvétel a képre kattintva vagy EZEN a linken tekinthető meg.

Bevásárlóközpontból loptak - videóval

A rendőrök keresik azt a férfit és két nőt, akik az egyik üzletből ruhaneműket loptak el. A tizenöt farmernadrágot az elkövetők menekülés közben eldobálták. Az ismeretlen elkövetők 2017. január 17-én 17 óra körül bementek az Örs vezér téri bevásárlóközpont egyik üzletébe, néhány percig nézelődtek, majd távoztak az üzletből. Az egyik eladónak ezután tűnt fel, hogy a férfi és a két nő az üzletbe üres kézzel érkezett, távozáskor mégis egyikük kezében egy nagy nejlontáska és egy közepes méretű női válltáska volt. Az üzlet alkalmazottja hármójuk után ment és a kijáratnál megállította őket. Amikor számon kérte a három személyt, azok a táskákat hátrahagyva elmenekültek a helyszínről. A holmik kapkodva történő elcsomagolásáról videó-felvétel készült, ami EZEN a linken vagy a képre kattintva érhető el.


Szeméremsértés miatt keresik

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kéri, mert ismeretlen személy 2017. január 10-én 18 óra 20 perc körül a 62/A jelzésű villamoson az Ónodi utca és a Szent László tér közötti szakaszon szeméremsértő módon viselkedett. A férfi a villamosról a Kőbánya Alsó villamosmegállóban leszállt és a Mázsa tér irányába távozott. Az ismeretlen férfi 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas és vékony testalkatú. Az elkövetéskor világos dzsekit és fekete sapkát viselt, valamint egy világoskék hátizsák volt nála. Az elkövetőről grafika áll rendelkezésre:

 

Próbafülkéből lopott laptopot – videóval

Keresi a rendőrség azt a férfit, aki 2016. december 8-án bement egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik ruhaüzletébe. A boltban egy vásárló a próbafülkében hagyta a laptopját, amit 13 óra 56 perc körül az ismeretlen elkövető ellopott. A  lelki nyugalmát megőrző férfiről az üzlet biztonsági kamerája videó-felvételt készített, amely a képre kattintva vagy EZEN a linken tekinthető meg. 

Kitépte az idős asszony kezéből a táskáját  – videóval

A kőbányai rendőrök keresik a felvételen látható férfit, aki 2016. december 28-án 13 óra körül a Kápolna utcában kitépte egy idős asszony kezéből a táskáját, majd elmenekült a helyszínről. Az elkövető 40 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, kopasz férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete kabátot és terepszínű nadrágot viselt. Az ismeretlen férfiről az egyik üzlet biztonsági kamerája felvételt készített, amely EZEN a linken vagy a képre kattintva tekinthető meg.

Cipőboltból lopott

Keresi a rendőrség a képeken látható férfit, aki 2016. november 16-án 17 óra 30 perc körül bement egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik cipőboltjába és a sértett táskájából ellopta pénztárcáját. Később, amikor a sértett egy másik üzlet kasszájánál fizetni akart, észrevette, hogy nincs meg a tárcája és értesítette a rendőrséget. Az elkövetőről az üzlet biztonsági kamerája képeket készített:

 

Megrongálták a 3-as villamos ajtaját

Rongálás miatt keresi a rendőrség a képeken látható férfiakat, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2016. december 1-én 15 óra 50 perc körül a Bihari út és Balkán utca kereszteződésében megrongálta a 3-as villamos egyik ajtaját. A bűncselekményről a villamos kamerája képeket készített. Az egyik elkövető egy 25 év körüli, fekete, rövid hajú férfi, aki kék kapucnis kabátot, kék farmernadrágot és fehér fűzős, kék cipőt viselt. Társa egy 18-20 év körüli, felnyírt hajú férfi, aki zöld ujjú, fekete kabátot és kék farmernadrágot viselt:

 

Gyorsétteremből lopott

Keresi a rendőrség, azt a nőt, aki 2016. december 4-én 22 óra és 22 óra 30 perc között ellopta egy vacsorázó vendég pénztárcáját egy Kerepesi úti étteremben. A sértett először azt vette észre, hogy nincs meg a táskája, ezért az ott dolgozókhoz fordult, akik elmondták, hogy egy "becsületes" megtaláló leadta azt nekik. Sajnos azonban kiderült, hogy a táska tartalma hiányos, mivel a vendég pénztárcája – a benne lévő iratokkal, bankkártyával és pénzzel együtt – nincs benne. Az elkövető egy 20-25 év körüli, körülbelül 160 centiméter magas, fekete hajú nő, aki haját kontyban viselte. A bűncselekmény elkövetésekor világos kapucnis kabátot, világos farmernadrágot és világos cipőt viselt. Az elkövetőről képek állnak a hatóság rendelkezésére:

  

Kozmetikai termékeket loptak  – videóval

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik lopás vétség elkövetése miatt. Ismeretlen elkövetők 2016. december 30-án 14 óra 20 perc körül egy kőbányai bevásárlóközpont üzletéből több mint százezer forint értékben kozmetikai termékeket loptak. A két férfiről és egy nőről videó-felvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésére, amely EZEN a linken vagy a képre kattintva tekinthető meg. 


A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-263-7200 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Wednesday, 25 January 2017 19:16

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Épül a lego-ház
Látkép
Építési terv
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep
Áll a szobor
Az iskola
Régi kép
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia