Kőbányai Közösségi Hírlap

Tizenhárom évre ítélték a rendőrt nyakon szúró férfit

Rate this item
(1 Vote)

Nem jogerősen 13 év fegyházra ítélte emberölés kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki 2015. december 29-én a Szent László téri villamosmegállóban előzetes szóváltás nélkül nyakon szúrt egy szolgálaton kívüli rendőrtAz elsőfokú ítélet szerint a vádlott ittas állapotban üvöltözött a villamosmegállóban, meg akarta ütni a járműről leszálló sértettet, de a szolgálaton kívüli rendőr ellökte. A 32 éves V. Krisztián kést rántott, újra a sértettre támadt és nagy erővel öt centiméter mély sebet ejtett a nyakán, átvágva a verőeret. A sértett menekülni próbált, de a vádlott utána futott és a késsel hadonászva megöléssel fenyegette. A szolgálaton kívüli rendőr életét a mentők gyors segítségének köszönhette, de maradandó arcsérülést szenvedett.

A vádlott tagadta garázda viselkedését, valamint azt, hogy szándékosan provokálta, illetve megszúrta a sértettet. Azzal védekezett, hogy a sértett fogott rá kést, és dulakodás közben saját magát vágta meg. A férfi védekezését cáfolták a szemtanúk és a megállóba telepített kamera felvételei is. Az orvosszakértő és a nyomszakértő véleménye is azt támasztotta alá, hogy a vádlott szándékosan szúrt. A bíróság szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy a sértett életben maradt, és csupán emberölés kísérlete valósult meg.

A vádlott többszörös visszaesőként, büntetőeljárás hatálya alatt követte el cselekményét, ezért ki kellett zárni a feltételes szabadság kedvezményéből. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság fenntartotta a férfi előzetes letartóztatását, a vádlott és védője fellebbezett a kényszerintézkedésről szóló döntés ellen is.

Az elkövetőről készült fényképfelvétel - kép forrása és tárhelye: Police.hu

Forrás: MTI, Police.hu, BRFK

Last modified on Wednesday, 08 February 2017 09:15

Édua Infomédia

Top Desktop version