Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányára járt gyilkolni a XV. kerületi hajléktalan

Rate this item
(1 Vote)

Életvédelmi nyomozók keresték azt a fiatal férfit, aki 2017. december 13-án életveszélyes sérüléseket okozott egy nőnek a Szállás utcában. A támadást kamerák rögzítették, ami alapján sikerült azonosítani és elfogni az elkövetőt. A Blikk szerint kihallgatása során megtört a XV. kerületben hajléktalanként élő férfi, és beismerte, hogy ő gyilkolt tavaly októberben a Népligetben.

2016. október 13-án egy lemeztelenített női holttestet találtak a Népliget bokros részén. Az áldozat egy három gyermekes édesanya, S. Erzsébet a közeli szállón lakott. Gyilkosa egy éles tárggyal többször fejbe ütötte. A kiemelt, összehangolt nyomozás ellenére a rendőrség az elmúlt egy évben nem talált olyan használható nyomot, ami alapján az elkövetőt beazonosíthatták volna. Ugyanakkor a helyszínen DNS mintát rögzíthettek, ami feltételezhetően a gyilkostól származik.

A rendőrök helyszínelnek a népligeti gyilkosság helyszínén /Fotó: MTI, Mihádák Zoltán

A Blikk úgy tudja, hogy a múlt heti kőbányai támadás kapcsán elfogott férfi DNS-ét – miután beismerte az egy évvel ezelőtti gyilkosságot – orvosszakértők vetik össze a Népligetben rögzített mintával. A lap szerint a gyanúsított, aki jelenleg őrizetben van és kezdeményezték előzetes letartóztatását, egy 25 év körüli férfi, aki fedél nélküli és a XV. kerületben szokott tanyázni. Agresszivitása miatt a többi hajléktalan is elkerüli.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a férfi azért járt Kőbányára, hogy nőket támadhasson meg. A népligeti áldozata sajnos életét vesztette, míg a Szállás utcában megtámadott nő életveszélyes sérülésekkel került kórházba. 

A térfigyelő kamerák felvételén látható férfi, forrás: Police.hu


Lopás miatt keresik

Bár a népligeti gyilkost sikerült elkapniuk a rendőröknek, nem pihenhetnek, hiszen egy tolvaj felkutatása is rájuk vár. A férfi 2017. október 20-án 0 óra 40 perc körül az Örs vezér téri aluljáróban ellopta egy cseh állampolgár személyes iratait, bankkártyáját és készpénzét, majd elmenekült. Az ismeretlen férfi 35-40 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor fehér baseballsapkát, sötétkék dzsekit, karján világoskék csíkkal, sötét alapon mintás pulóvert, sötétszürke nadrágot és világosszürke, zöld fűzős cipőt viselt. Az elkövetőről a térfigyelő kamera felvételt készített, amely a képre kattintva vagy EZEN a linken tekinthető meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Forrás: Blikk, Pesti Srácok, MTI, Police.hu, Budapesti Rendőr-főkapitányság

Last modified on Friday, 22 December 2017 09:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Zajlik a munka
Régi kép
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
Épül a lego-ház
Áll a szobor
Az iskola
Épül a lakótelep
Föld út

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia