Logo
Print this page

Kétmilliárdból teheti rendbe Kőbánya a Hős utcát

Rate this item
(1 Vote)

Kétmilliárd forinttal támogatja a kormány Kőbánya Önkormányzatát, hogy felszámolja a hírhedt Hős utcai nyomortelepet, ahol generációk óta akut problémát okoz a kábítószerfogyasztás és a szegénység  – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Kovács Róbert kőbányai polgármester még szeptemberben azt nyilatkozta a kerületi lapnak, hogy az ország egyik leghírhedtebb gettójának felszámolásához a kormány segítségére van szükség: „Az ingatlantulajdonosok kivásárlása, a közműtartozások rendezése, a házak bontása és az egyéb költségek számításaink szerint meghaladnák a 2,2 milliárd forintot” – mondta akkor Kovács Róbert.

Úgy tűnik a terület rendbetétele megkezdődhet, mert a Magyar Közlönyben közzétett határozat felhívja a belügyminisztert, hogy a Hős utca 15/A–B szám alatti ingatlan helyzetének rendezése cím javára (…) külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, előfinanszírozás keretében, egy összegben (…) 2.100.000.000 forint támogatást nyújtson Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat részére.

Forrás: PestiSrácok.hu, Mno.hu, Hírpress.hu

A kép forrása: hirpress.hu

Last modified on Thursday, 28 December 2017 15:22
Édua Infomédia