Kőbányai Közösségi Hírlap

Drogot vitt fiának a börtönbe - és kerületi körözési arcképcsarnok

Rate this item
(2 votes)

Rejtő Jenői mélységbe (vagy magasságba - nézőpont kérdése) vesző történetről számolt be a Police.hu rendőrségi portál, amely közzétette a legfrissebb kerületi körözési felhívásokat is. A videó-felvételekkel alátámasztott körözési arcékcsarnokban olyan csaló, valamint pénz- táska és rendszámtolvajok szerepelnek, akiknek tartózkodási helyéről minél többet szeretnének megtudni a kőbányai rendőrök. 

Drogot vitt a börtönbe

Egy "gondoskodó" édesanya még a Kozma utcai börtönbe is vitt fiának lufiba csomagolt kábítószert, de lebukott. A budapesti rendőrök az új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indítottak nyomozást ellene, és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.A 49 éves budapesti K.-né H. Erzsébet 2017. május 25-én délelőtt látogatóba érkezett a Kozma utcai börtönbe. A nő a látogatóhelyiségben üdvözléskor átadott fiának egy zsebkendőbe csomagolt tárgyat. A jelenlévő büntetés-végrehajtási felügyelő ezt azonnal észrevette és megszakította a látogatást. Ezután a csomag tartalmát a férfi szájában találták meg, ami egy lufiba csomagolt kábítószergyanús anyag volt. A büntetés-végrehajtási intézet munkatársai értesítették a kőbányai rendőröket, akik a helyszínen elfogták a nőt. A kábítószergyanús anyagról megállapították, hogy új pszichoaktív anyag.


Kerületi körözési arcképcsarnok - videó-felvételekkel

Idős hölgy pénzét csalta ki

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik egy csalás elkövetőjének azonosításához. A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen férfi 2018. január 6-án 19 óra körül telefonon felhívta az idős hölgyet a Lenfonó utcai lakásán, hogy fia balesetet okozott. A férfi elmondta, hogy ha a fia nem fizeti meg a baleset során okozott kárt, akkor egy kórházba szállítják. Az idős nő összeszedte az otthonában lévő készpénzt és a lakásán megjelent elkövetőnek átadott négyszázezer forintot.

Az elkövető 30 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, zömök testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor zöld baseball sapkát, fekete kabátot és sötétszürke nadrágot viselt. A lakásnál megjelenő elkövetőről egy biztonsági kamera felvételt készített, amely EZEN a linken vagy a képre kattintva tekinthető meg.


Lopás miatt keresik őket

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen tettesek azonosításához. A rendelkezésre álló adatok szerint a két ismeretlen férfi 2017. november 2-án 12 óra 15 perc körül bement egy X. kerületi étkezde irodájába, és a páncélkazettából pénzt lopott el. Az elkövetőkről felvétel készült, amely IDE vagy a képre kattintva tekinthető meg.


Táskatolvaj

A kőbányai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához. A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen nő 2017. november 14-én 20 óra 55 perckor egy kőbányai boltban ellopta egy vásárló táskáját, a benne lévő személyes iratokkal és pénzzel együtt.

A nő 35-40 év körüli, körülbelül 160-165 centiméter magas. Haja egyenes, szőke, és a válláig ér. A bűncselekmény elkövetésekor sötét cipőt, sötét nadrágot és fehér kabátot viselt. Az elkövetőről a biztonsági kamera felvételt készített, amely EZEN a linken vagy a képre kattintva tekinthető meg.


Leszerelték egy autó rendszámtábláit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfiak azonosításához. A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen férfiak 2018. január 12-én 20 óra és január 13-án 11 óra 30 perc között a Kelemen utcában ellopták egy autó mindkét rendszámtábláját.

Az egyik férfi körülbelül 40 éves, erős testalkatú, az elkövetéskor fekete szövetkabátot, kék farmernadrágot és fekete cipőt viselt.  A másik férfi körülbelül 40-50 éves, erős testalkatú, az elkövetéskor szürke sapkát, szürke szövetkabátot, szürke vászonnadrágot és szürke cipőt viselt. Az elkövetőkről videofelvétel készült, amely EZEN a linken vagy a képre kattintva érhető el.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható személyeket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Tuesday, 13 March 2018 16:33

Édua Infomédia

Top Desktop version