Kőbányai Közösségi Hírlap

Embercsempészeket fogtak Kőbányán - öt migráns utazott teherautójukban

Rate this item
(1 Vote)

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2018. március 9-én 9 óra 10 perckor egy kisteherautót, illetve annak utasait ellenőrizték Budapest X. kerületében. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 45 éves budapesti Sz. Csaba és utasa, a 43 éves szintén budapesti B. Anikó kisteherautójuk zárt rakterében négy iraki és egy iráni állampolgárt - közöttük egy gyermeket - szállítottak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A gépkocsit vezető férfit és a vele utazó nőt, valamint az öt migránst a járőrök a X. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, majd a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság munkatársai a migránsokat a tompai tranzitzónába átkísérték további ügyintézés céljából, mind az öten menekültkérelmet nyújtottak be.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként beszerzett információk alapján másnap, 2018. március 10-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói a Kőbányai úton elfogták A. S. Tarek 44 éves jordán állampolgárt, aki a gyanú szerint megbízta Sz. Csabát és társát, hogy a külföldről érkező migránsokat vigye egy VIII. kerületi piac területére.

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói A. S. Tareket, valamint Sz. Csabát embercsempészés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az eseményről készültvideó-összeállítás a cikk alatt vagy EZEN a linken tekinthető meg.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Wednesday, 14 March 2018 09:18

Media

Édua Infomédia

Top Desktop version