Kőbányai Közösségi Hírlap

Megújult a Gergely utca Kada és Tavas utcák közötti szakasza

Rate this item
(2 votes)

Még az óévben befejeződött befejeződött a Gergely utca Kada és Tavas utcák közötti szakaszának felújítása. A beruházásban az elhasználódott útburkolat megerősítését, a kétoldali kiemelt szegély cseréjét, valamint a meglévő buszmegállók pályaszerkezetének és szegélyének átépítését végezték el. A felújítás idején a közúti forgalmat folyamatosan fenntartották.

A Gergely utca felújítása három építési szakaszban történt. Az első ütemben a Kada utca és a Noszlopy utca közötti út teljes pályaszerkezetét, a második ütemben pedig a Noszlopy utca és a Sibrik Miklós út közötti szakaszon marással és aszfaltozással a pályaszerkezet felső két rétegét cserélték. A felújítás harmadik részében a Sibrik Miklós út és a Tavas utca közötti szakaszon szintén marással és aszfaltozással a pályaszerkezet felső rétegének cseréjét végezték el.

A már meglévő buszmegállók burkolatát erősített aszfaltburkolattal, azok peronját pedig új aszfaltburkolattal látták el. A kiemelt szegély helyére új szegélyt helyeztek a buszmegállók teljes hosszában, valamint a Noszlopy utcai csomópontban a buszmegállók mellett azokat lesüllyesztették.

A kerékpárosok közlekedését a Sibrik Miklós úti csomópontban a kerékpárút átvezetését hangsúlyos jelöléssel segítik, valamint az útfelújításhoz igazodva a Sibrik Miklós utca és a Gőzmozdony utca közötti szakaszon a már meglévő kétoldali merőleges parkolók új aszfaltréteget kaptak, és a meglévő kapubehajtókat is a felújított útszakaszhoz igazították.

A Gergely utca, a kép forrása: Mácsik András Facebook oldala

Forrás: BKK, Mácsik András, Kőbánya.info

Last modified on Tuesday, 13 January 2015 14:41

Édua Infomédia

Top Desktop version