Kőbányai Közösségi Hírlap

Változik a 28-as, a 28A és a 37-es villamosjáratok forgalmi rendje

Rate this item
(1 Vote)

Június 4-én, szombaton az első járat indulásától várhatóan június 14-éig a X. kerületi Kozma utcai útátjáróban villamospálya-felújítást végeznek, ezért a Kada utca és az Izraelita temető közötti szakaszon változik a 28-as, a 28A és a 37-es villamos közlekedése. A Kozma utcai vágányzár ideje alatt a 28-as jelzésű villamos nem közlekedik, a 28A villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és a Kada utca/Maglódi út végállomások között, valamint a 37-es villamos szintén rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és a Kada utca / Maglódi út végállomások között jár. 

A 28A villamos helyett, a kimaradt szakaszon 28A jelzéssel pótlóbusz jár majd a Kada utca/Maglódi út és az Új köztemető között. Az Új köztemető és az Izraelita temető között a 68-as, a 195-ös és a 202E jelzésű autóbusszal lehet utazni. A 202E autóbusz a vágányzár ideje alatt – a szombati napok kivételével – ideiglenesen mindkét irányban megáll az Izraelita temetőnél, valamint  a 95-ös és a 195-ös autóbuszok a Felsőcsatári köz, illetve Rákoskeresztúr, városközpont felé ideiglenes megállnak a Maglódi úton a 28A pótlóbusz megállóhelyén.

28-as villamos

Június 4-én, szombaton az első járat indulásától június 14-éig a 28-as villamos nem közlekedik.

28A villamos és a 28A pótlóbusz

Június 4-én, szombaton az első járat indulásától június 14-éig a 28A villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és Kada utca / Maglódi út végállomások között jár. A kimaradt szakaszon, a Kada utca / Maglódi út és az Új köztemető között 28A jelzéssel pótlóbusz jár majd.

Az Új köztemető felé közlekedő 28A pótlóbusz az alábbi megállóhelyek érintésével jár:
- Kada utca / Maglódi út: villamospótló autóbusz megállóhelye a Maglódi úton a Kada utca kereszteződése után,
- Bajcsy-Zsilinszky Kórház: a 95-ös és a 195-ös autóbusz megállóhelye,
- Venyige utca: a 95-ös és a 195-ös autóbusz megállóhelye,
- Sírkert út: a 95-ös és a 195-ös autóbusz megállóhelye,
- Új köztemető: a 95-ös autóbusz megállóhelye.

A Kada utca / Maglódi út felé közlekedő 28A pótlóbusz az alábbi megállóhelyek érintésével jár:
- Új köztemető: a 95-ös autóbusz megállóhelye.
- Sírkert út: a 95-ös és a 195-ös autóbusz megállóhelye,
- Venyige utca: a 95-ös és a 195-ös autóbusz megállóhelye,
- Bajcsy-Zsilinszky Kórház: a 95-ös és a 195-ös autóbusz megállóhelye,
- Kada utca / Maglódi út: villamospótló autóbusz megállóhelye a Maglódi úton a Kada utca kereszteződése után.

37-es villamos

Június 4-én, szombaton az első járat indulásától június 14-éig a 37-es villamos szintén rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és a Kada utca / Maglódi út végállomások között jár, ezért nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, a Venyige utca, a Sírkert út, az Új köztemető és az Új köztemető (Kozma utca) megállókat. A kimaradt szakaszon, a Kada utca/Maglódi út és az Új köztemető között a 28A jelzésű pótlóbusszal utazhatnak.

202E autóbusz

A vágányzár ideje alatt a 202E autóbuszok – a szombati napok kivételével – ideiglenesen mindkét irányban megállnak az Izraelita temetőnél, a 68-as, a 195-ös és a 968-as autóbuszok megállójában.

95-ös, 195-ös autóbusz

A vágányzár ideje alatt a 95-ös és a 195-ös autóbuszok a Felsőcsatári köz, illetve Rákoskeresztúr, városközpont felé ideigleneses megállnak a Maglódi úton a 28A pótlóbusz megállóhelyén.

Emellett a Puskás Ferenc Stadion M irányú Új köztemető megállóhelyüket a Sírkert úton kb. 20 méterrel előrébb helyezik, a megállóhely-öblöt követően.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Mivel a 68-as, a 195-ös és a 202E jelzésű autóbuszok is részt vesznek a pótlásban. Ennek következtében:
- a fentiek a 28A pótlóbusz és a 68-as, 195-ös vagy 202E autóbuszok közötti átszállásnál is érvényesek azzal a megkötéssel, hogy a 68-as, 195-ös és 202E járatokon az Új köztemető – Izraelita temető közti szakaszon kell alkalmazni;
- egyes utazási igényeknél kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válik, a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

28-as villamos, a kép forrása: Veke.hu

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Forrás: BKK

Last modified on Wednesday, 01 June 2016 21:19

Édua Infomédia

Top Desktop version