Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Önkéntes nagymamákat keresünk hosszú távra!

Rate this item
(4 votes)

Itt a nyári szünet, bezárnak az óvodák és iskolák. Ami a gyerekeknek a felhőtlen öröm ideje, az számos család számára az óvodás és kisiskolás korú csemeték napközbeni felügyeletének megoldhatatlan feladatát jelenti. Ahol ugyanis nincs megbízható rokon a családban és az ügyeletes ovi nem járható út, ott a dolgozó szülőknek vagy az éves szabadságból kell valahogy kigazdálkodni a nyári szünet másfél-két hónapos tartamát, vagy napközi táborokba kénytelenek a gyerekeiket beadni. De mit csinálnak azok, akiknek nincs annyi szabadnapja, amely kitartana ennyi ideig, és akik számára anyagi okok miatt a napközi tábor is elérhetetlen?  

Mivel hiszünk abban, hogy a közösség ereje mindent képes megoldani, ezért újra az összefogásban rejlő erőt hívjuk elő és kísérletet teszünk a nyári szünet okozta probléma enyhítésére. Megpróbáljuk összegyűjteni azokat a pót-nagymamákat, akik hajlandóak lennének önkéntesen segíteni az érintett családoknak.

Megkérnénk mindazokat, aki elhivatottságot, erőt és képességet éreznek magukban ahhoz, hogy "Önkéntes Nagymamaként" segítsenek az érintett kisgyerekes családoknak, hogy emailben jelentkezzenek részletes bemutatkozó anyaguk elküldésével ezen címen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Célunk, hogy felállítsuk az önkéntes nagymamák kerületi hálózatát, hogy a nagyi-hiányban szenvedő családok megtalálhassák azt a személyt, akivel - kölcsönös szimpátia esetén - közösen alakíthatják ki a bizalmi elven alapuló együttműködésüket.

----

Ha sikerülne összehozni a szabadidővel rendelkező, esetleg magányos nyugdíjasokat a nagyszülő nélkül élő kisgyerekes családokkal, akkor nem csak a nyári időben, hanem akár hosszabb távon is könnyebbé válhatna a szülők élete. A pót-nagymamák segítsége sokszor ugyanis nemcsak azt akadályozza meg, hogy az anyák tönkremenjenek a lelki és a fizikai terhek miatt, hanem egy házasságot is megmenthet a jelenlétük. Nagymama nélkül sok anyának az is kihívás, hogy el tudjon menni hajat mosni vagy főzni, mert nincs olyan, aki ez alatt az idő alatt  vigyázzon a gyerekére. A nagymamára sokszor ugyanis nem is a gyerekeknek, hanem az anyának van szüksége, és a fizikai segítségen túl jól jönnek a baráti szavak, jó tanácsok is. Nem beszélve arról, hogy egy 50-60 éves ember olyan tapasztalatokkal és életszemlélettel rendelkezik, amivel egy 20-as vagy 30-as éveiben járó szülő nem, és a nyugalmával nagyon fontos dimenziókat tud behozni a gyerek életébe. A gyereknek ugyanis szüksége van arra a türelemre is, amely egy idősebb emberből sugárzik.

Forrás: Origo.hu, Kőbánya.info, Otthonsegitunk.hu

Last modified on Thursday, 27 June 2013 12:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Árkok és házak
Minden a helyére kerül
Épül és szépül
Épül a Mély tó
Épül a lego-ház
Föld út
Lakótelep a világ végén
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia