Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai Sörnapon folyt a sör

Rate this item
(4 votes)

Talán nem is találhatnak jobb helyszínt Kőbányánál egy sörnap megtartására, hiszen kerületünk neve összeforrt a sörrel. A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola szervezésében olyan sörös nappá vált december 14-e, amikor a finom sör és a finom ételek a sörgyártás hagyományaival találkozott. 

 

Sörcikk-kiállítás és sörcsapolás - egy helyen

Az intézmény hatalmas aulájában megrendezett sörnap vendégei támogatói jegy fejében megkóstolhatták az iskola frissen elkészült Bercsényi Barnus és Bercsényi Világos elnevezésű, zamatos és alkohol tartalomban nem szűkölködő italát. Megvásárolhatták a tanulók által készített jó minőségű húsipari és konzervipari termékeket, megkóstolhatták a - sörfogyasztás esetén rendkívül kívánatos - roppanó virslit is.

 

Az iskola világos és barna söre, valamint a húspult

 

Virsli, mustár, sör = kellemes hangulat

Különleges élményt nyújtott a Magyar Sörcikkgyűjtő Klub exkluzív kiállítása, amely a magyar sörfőzés hagyományaiba és rendkívül sokszínű világába engedett betekintést. Az iskola erjedésipari tanműhelyének titkaiba a fél óránként induló sörtúrák engedtek betekintést. Az állandó programok mellett táncbemutató és tombola is szórakoztatta a vendégeket.

 

Sörcikkek kiállítása

 

Volt mit nézegetni

Aki eljött, az jól érezte magát, aki nem, az bánhatja. Bánthatja, mert a finom és friss világos sör mindössze 250, míg a Barnus elnevezésű barna sör 280 forintos támogatói jegy fejében került az adakozó kedvű, és a nap vége felé egyre vidámabb és még adakozóbb vendégek korsójába.

 

A Magyar Sörcikkgyűjtő Klubról bővebben EZEN a linken olvashat bővebben.

Aki esetleg megkóstolná a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola által gyártott - kiváló minőségű hús- és tartósítóipari termékeit, az most a karácsonyi vásár keretében kedvező áron teheti meg. A lehetőség megismeréséhez kattintson ERRE a linkre.

Forrás és képek: Kőbánya.info és Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 18 December 2013 14:23

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Az iskola
Folyik az építkezés
Már állnak a házak
Zajlik az éptkezés
Elkészült a lakótelep
Dolgos kezek
Áll a szobor
Építik a tavat
Építési terv

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia