Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közösségi vásár a Harmat Általános Iskolában

Rate this item
(2 votes)

Június 7-én délelőtt 9 órai kezdéssel a Harmat Általános Iskola udvarán megtartották az idei Júniusi Közösségi Vásárt és Pünkösdi sokadalmat. A rendezvényt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi Csoportja, a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány, a Kőbányai Fiatalok Egyesülete, valamint a Kőbánya.info hozta napernyő alá. A vásár nem valósulhatott volna meg Varga Ildikó, a Harmat Általános Iskola igazgatónőjének támogatása nélkül, aki tágas zöld iskolaudvart biztosított a szervezőcsapat számára.

 

 

Az iskola udvarán különböző, megunt lomnak látszó kincsek cseréltek gazdát; a csinos kis ruhák, nyári táskák, elektronikai kütyük, barkácsszerszámok tengerében az egyszerű bámészkodó is találhatott otthonról éppen hiányzó holmit. A felhőtlen családi szórakozás hangulatát természetesen a legkisebbek biztosították, hiszen amíg a felnőttek hétvégi árusként „felnőttködtek”, addig az apróságok vidáman játszottak célbadobóst, tekéztek, fára másztak és a kosárpályán pattogtattak. 

 

 

Népszerűek voltak az iskola tanárának, Jánoshalmi Tamásnak népi fajátékai

Mindezt a méretes hangfalakból kiömlő zene tette hangulatosabbá, amely csak akkor tartott szünetet, amikor a kisiskolások táncbemutatóinak zenéjére váltott. A kis táncosok pedig a vállukra nehezedő hőség ellenére is profi koreográfiákkal szórakoztatták a nagyérdeműt.

 

 Lendületben a Magic Dance School

 

Tornádó Hungary Tse táncosainak bemutatója

A táncosok a kimozgott, míg a résztvevők a pakolászásban és a vásárlásban felhasznált energiát a "büfében" pótolhatták, ahol mindenki kedvére fogyaszthatott a Cselekedjünk Alapítvány és a Kőbánya.info csapata által készített zsíros, májkrémes és nutellás kenyerekből, valamint mindenféle enni- és innivalóból. A résztvevők közül többen saját készítésű, vagy boltban vásárolt közkedvelt finomságokkal érkeztek, és járultak hozzá a közös asztal kínálatához.  

 

Készül a zsíros kenyér lila hagymával - munkában Kristóf Gábor és Csete Gabriella (Cselekedjünk), valamint Dankó Györgyi és Dankó József (Kőbánya.info)

A hétvégi kikapcsolódást magasabb célok is vezérelték. A közösségi vásár hatékonyan szolgálta a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány oldalán megfogalmazott célokat, a résztvevők a környezettudatosság és a tudatos vásárlás helyes szokását erősítették egymásban, ugyanakkor hozzájárultak néhány – az élet súlya alatt időnként megbicsakló embereken segítő – civil szervezet sikeres működéséhez. A szórakoztató program alatt az új ismerősök megtalálása, egymás megismerése és a másikra való odafigyelés pedig mindenképpen egy szebb jövő forrása lehet.

 

A rendezvény és a résztvevők biztonságáról a Kőbányai Wolf Polgárőrség csapatába tartozó önkéntes polgárőrök, tűzoltók és speciális mentők gondoskodtak

Budai Márton

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Föld út
Épül a Mély tó
Részből egész
Árkok és házak
Régi kép
Építési terv
Dolgos kezek
Dolgozik a daru
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia