Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ruha- és ételosztás volt Újhegyen

Rate this item
(3 votes)

A Baptista Szeretetszolgálat, a Széchenyi Általános Iskola és a Wolf Polgárőrség szeptember 20-án ismét ruha- és ételosztást tartott az iskola előtti területen a hajléktalanok és rászorulók számára. Az "egy tál étel segítség" programot Sándor Zoltán Attila igazgató és Orosz Tibor polgárőr parancsnok kezdeményezte. Tavaly határozták el, hogy - hivatalos minőségben kifejtett közjót szolgáló tevékenységük mellett - magánszemélyként is tesznek valamit a kerületben élő rászorulókért. Az igazgató pénzadományából a polgárőrök közreműködésével a rászorulók részére már több alkalommal megszervezett akció híre sokakhoz eljutott. Értesült róla a Széchenyi István Általános Iskola két olyan korábbi diákja is, akik vállalták, hogy segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Südi Mihály támogatása a márciusi, míg és Gál Norbert adománya a szeptemberi ételosztást tette lehetővé.

 

Segítségre várók

Sándor Zoltán és Orosz Tibor együttműködésének, a támogatóknak, valamint a civil és polgárőr önkéntesek munkájának köszönhetően szeptember végén ismét több száz rászoruló ehetett egy finom ebédet. Az eseménnyel párhuzamosan a Baptista Szeretetszolgálat szervezte meg azt a ruhaosztást, amely a segítőkész szándék megnyilvánulása révén tudott hozzájárulni kerületünk nehéz sorsú lakóinak mindennapjaihoz. A kerület rászorulóinak kiértesítését a BÁRKA Szociális Központ végezte el a saját nyilvántartása alapján.  

  

A szervezők lelkes csapata

Mácsik András és Dr. Mátrai Gábor újhegyi képviselőjelöltek is csatlakoztak a segítők csapatához és tevékenyen vették ki részüket a ruha- és ételosztásból. Elismerően szóltak a civil együttműködésről, és megköszönték a szervezők munkáját. 

 

Képviselőjelöltek akcióban

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
A Mély tó
Építési terv
Részből egész
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Árkok és házak
Régi újhegyi kép
Az iskola

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia