Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lezárult a Kontúr Közhasznú Egyesület Hős utcai IKSZ projektje

Rate this item
(2 votes)

2015. január 8. és november 15. között valósult meg az „IKSZ a hátrányos helyzetű gyermekekért – Diákok bevonása a Kontúr Egyesület Hős utcai projektjébe” című pályázatunk, amely lehetővé tette, hogy az iskolai közösségi szolgálat keretén belül a Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola 28 diákja az elmúlt tíz hónapban megismerhesse a Hős utcában végzett tevékenységünket.

A projekt összköltségvetése 496.600 forint volt, amely legnagyobb részét az Új Európa Alapítvány kuratóriumának vissza nem térítendő támogatása tette ki 364.600 forinttal. A különbözetet az egyesület gazdálkodta ki, valamint a LUSH Hungary Kft. pénzbeli adománya fedezte.

 

Egyesületünk tevékenységének célterülete a Budapest X. kerületében, Kőbányán található Hős utca, ahol közösségfejlesztő munkát végzünk. A szegregátumban élő családok közös érdekeire alapozva, többnyire a gyerekek szükségleteiből kiindulva a helyi közösségi kapcsolatok revitalizálásával és fejlesztésével aktivizáljuk társadalmilag a felnőtt korú lakosságot. Célunk a szegregációból adódó hátrányok csökkentése, a kisebbségi csoportok társadalmi befogadásának elősegítése.

 

A téma iránt érdeklődő diákok a kiválasztást követően felkészítő tréningen vettek részt, majd bekapcsolódtak különféle szabadidős programok szervezésébe és lebonyolításába (kirándulás Budán és Pesten, gyereknap, sportnap, nyári alkotótábor). A Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai mentorálásával a szociális cirkusz módszertanával ismerkedhettek meg, majd aktív részesei lettek a Hős utcai gyerekeket célzó foglalkozásoknak is.

 

Az elmúlt tíz hónapban a középiskolás diákok nemcsak élettapasztalatot szereztek, hanem betekintést nyerhettek egy hátrányos helyzetű lakóközösség életébe is, így érzékenyebbé váltak az egyes szociális problémák megértésére; illetve a diákoknak sikerült teljesíteniük az érettségi feltételeként meghatározott iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) időtartamának egy részét.

Az Új Európa Alapítvány által készített kisfilm a projektről ezen a linken, vagy a cikk alatt tekinthető meg.

További információ a projektről egyesületünk honlapján található.

A projekt a „KÖSZ! Program” támogatásával valósult meg.

Kontúr Közhasznú Egyesület
1106 Budapest, Gyakorló utca 17. 4/23.
Telefon: +36/30-660-2760
E-mail cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: konturegyesulet.weebly.com
Facebook oldal: facebook.com/KonturEgyesulet

Last modified on Tuesday, 08 December 2015 13:30

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Épül a lakótelep
Árkok és házak
Régi kép
Az iskola
A Gergely-bánya
Áll a szobor
Építik a tavat
Építési terv
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia