Kőbányai Közösségi Hírlap

Kőbányai városi kerékpártúrák júniustól augusztusig

Rate this item
(1 Vote)

Júniustól augusztusig a TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően a Kőbányai Torna Club SE öt rövid (5-15 kilométer hosszú) kerékpártúrát szervez, melyekre elsősorban a kerületben élő családokat várják. A túrák célja, hogy bemutassák a kerület és közvetlen környékének kerékpárút-hálózatát, megmutassák, merre (és hogyan) lehet biztonságosan közlekedni kerékpárral („bebiciklizés”). A kirándulásokat tapasztalt túravezetők segítségével valósítják meg, és a túra végeztével a BringaParkban egy szerény frissítővel várják a résztvevőket. A kerékpártúrák maximum 20 fő részvételével zajlanak (a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az elfogadás a beérkezés sorrendjében történik).

A túrák tervezett időpontjai a következők:
- június 11.
- június 25.
- július 9.
- július 24.
- augusztus 6.

Indulás és érkezés: Minden alkalommal a felújított Újhegyi Közösségi ház elől indulnak, és a kőbányai BringaParkba (Hangár utca 10., Sportliget) érkeznek.
Regisztrálni a túrákra IDE kattintva lehet. A túrákon a kerékpáros fejvédő viselése ajánlott! 
Bővebb információk: http://www.vuelta.hu/kobanyai-bringapark/kobanya-kornyeki-kerekparturak


A Kőbányai Torna Club Sportegyesület (KTC SE) 2010 óta működik Kőbányán, ritmikus gimnasztika és kerékpáros szakosztályt tartva fent. Céljuk, hogy e két szakosztályon keresztül biztosítsák a tagok és a kerületi fiatalok sportolási lehetőségeit saját versenyeiken és tanfolyamokon. A TÉR-KÖZ programban nyári kerékpáros programokat kínálnak az Újhegyi lakótelepen (és Kőbányán) élőknek: a 9-12 éves korosztály nyári napközis táborainkba várják, ahol a gyerekek a BringaAkadémia program keretében elsajátíthatják a biztonságos kerékpározás elméleti és gyakorlati alapjait, és a kerékpársportba is bekapcsolódhatnak kicsit. A családoknak hétvégi városi kerékpártúrákat szerveznek, melyekkel céljuk a kőbányai kerékpárút-hálózatban rejlő biztonságos bringázási lehetőségek bemutatása.

A programban részt vevő civil szervezetek rövid bemutatása EZEN a linken olvasható el

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.


Forrás: Kőbányai Torna Club SE, Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., Gera Zoltán softmendzser

Last modified on Wednesday, 24 August 2016 11:37

Édua Infomédia

Top Desktop version