Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bringás programok Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Torna Club Sportegyesület (KTC) a TÉR_KÖZ programnak köszönhetően nyári napközis táborokat, illetve három városi kerékpártúrát szervezett kőbányai gyerekek és felnőttek számára májustól kezdődően. A KTC célja a programokkal, hogy közelebb hozza a bringázást a kerületi lakosokhoz, illetve hogy megmutassa, nem kell ahhoz Amszterdamban vagy Koppenhágában élni, hogy az ember napi szinten használja kerékpárját. Kőbányán is lehet biztonságosan kerékpározni, ha az ember ismeri és kihasználja a bringás infrastruktúra egyébként elég jó adottságait.

 

Július első és utolsó hetében került megszervezésre a TÉR_KÖZ program által támogatott BringaAkadémia nyári napközis tábor 9-12 éves (3-6. évfolyamos) kőbányai gyermekek számára, akik az elméleti és gyakorlati kerékpáros ismeretek játékos tanulása mellett színes programokon vehettek részt. A délelőtti foglalkozások folyamán interaktív elméletifoglalkozásokon a gyerekek játékos formában tanulták meg a KRESZ alapvető, kerékpárosokra vonatkozó szabályait, amelyek nélkülözhetetlenek a forgalomban való közlekedéshez. Emellett gyakorlati foglalkozásokon kerékpáros képességfejlesztő játékok, ügyességi feladatok segítségével segítettünk biztonságos és magabiztos kerékpáros közlekedőkké válni a gyerekeknek. Délután a sportra és a kerület megismerésére helyezzük a hangsúlyt, rövid kerékpártúrákat szerveztünk a gyerekeknek a kőbányai bányarendszerbe, az Óhegy parkban található KRESZ-parkba, illetve az Új Köztemető mögött elterülő kiserdőbe, vagy a kiserdőn túl lévő lovardába. Egy délután természetesen strandolásra is sort kerítettünk az Újhegyi Uszodában, rossz idő esetén pedig játszóházba vittük a gyerekeket.

 

Mind a gyerekektől, mind a szüleiktől pozitív visszajelzéseket kaptunk a táborról: a szülők elsősorban a programok minőségét és szervezettségét értékelték, míg a gyerekek „csak” jól érezték magukat a nálunk töltött időben.
Köszönjük a tábort, a fotókat, Isti jól érezte magát, már most mondja, hogy jövő nyáron is menni szeretne!
Viki nagyon jól érezte magát a táborban, ha lehet menni jövőre, szeretne majd részt venni.
Dávid nagyon jól érezte magát a táborban, már első nap után kérte, hogy jövőre is mehessen. Kicsit nehezen lehet mozgásra bírni, de a tábor hetében nagyon lelkes volt. Köszönünk mindent!

A táborokban készült fotók honlapunkon megtalálhatóak EBBEN és EBBEN a képgalériában.

Az első városi kerékpártúrán (július 9.) az Újhegyi Közösségi Háztól indulva egészen a Könyves Kálmán körútig tekertünk, majd a BringaParkban zártuk a túrát. A túra előtt sor került a kerékpárok kötelező felszereléseinek ellenőrzésére, illetve a kerékpáros fejvédő megfelelő beállítására. Az útvonal szinte az összes kerületi kerékpáros létesítményt érintette, tapasztalt kerékpáros túravezetőink pedig minden balesetveszélyes helyzetre felhívták a résztvevők figyelmét. 

A térképre kattintva a Google térképen is megtekinthető az útvonal

A túra résztvevői nagyra értékelték túravezetőink segítségét és felkészültségét.

A második túrán (július 24.) már nemcsak a kerület (kerékpár)útjain tekertek a résztvevők, hanem ezúttal cél volt annak bemutatása is, hogyan lehet Kőbányáról távolabbi célokat elérni a városban, így a Népligetnél nem fordultunk vissza, hanem a Városliget irányába tartottunk, visszafelé pedig a Kőbányai úton jöttünk a belváros felől.

 

A bringás programok zárásaként a KTC a Kőbányai Blues Fesztivál kísérőprogramjaként állít fel augusztus 19-én délután 14-17 óra között egy kerékpáros ügyességi-közlekedésbiztonsági pályát az Óhegy parkban található KRESZ-parkban. A pályára elsősorban 6-14 éves gyerekeket várunk, kerékpárt, fejvédőt biztosítunk azoknak, akik nem bringával jönnek.

Várjuk szeretettel az érdeklődőket!

Abelovszky Tamás
Kőbányai Torna Club SE


A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Last modified on Thursday, 11 August 2016 21:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Még nincs kész
Épül és szépül
Építési terv
Épül a lakótelep
Építik a tavat
Látkép
Régi újhegyi kép
Régi kép
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia