Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Idén karácsonykor is jótékonykodott a kormánymegbízott

Rate this item
(1 Vote)

Hatodik alkalommal adott, immár hagyományosnak számító karácsonyi jótékonysági koncertet a KÖSZI-ben dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja. A kormánymegbízott barátjával, Póka Egonnal és profi zenésztársaival december 2-án csaknem kétórás koncerten játszott régi és újabb slágereket.

 

Az elmúlt hat évben összesen 15 millió forintot gyűjtöttek össze a koncerteken, ebből volt, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint egy kispesti bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak, de az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket. 

– Tavaly kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozásához vártuk a felajánlásokat. A rengeteg önzetlen adománynak köszönhetően közel kétmillió forinttal tudtuk segíteni ebben a családokat, amelyből több, mint száz gyermek táborozhatott – hangsúlyozta dr. György István. Hozzátette: a rengeteg csillogó szempárt és a szülők örömét látva elhatároztuk, hogy idén is erre a célra fordítjuk a koncert bevételét.

Idén 2,6 millió forint gyűlt össze a nagylelkű adományokból, amikor dr. György István bejelentette, hogy a Pro Urbe Budapest díjához járó összeget is fölajánlja a jótékony célra. Így összesen 3,3 millió forinttal tudják segíteni a kőbányai és kispesti családokat, akik tavasszal pályázhatnak majd a támogatásokra.

Forrás: Kispest.info, Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 07 December 2016 11:13

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Látkép
Részből egész
Épül és szépül
Már állnak a házak
A Mély tó
Zajlik a munka
Föld út
Árkok és házak
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia