Kőbányai Közösségi Hírlap

Kőbányai díjazott a "Jobb Velünk a Világ!" gálaesten

Rate this item
(1 Vote)

A KézenFogva Alapítvány a 2016. évben első alkalommal hirdette meg a “KézenFogva nevelőszülői díj 2016” pályázatot, amelyben olyan elkötelezett nevelőszülőket kívánt díjazni, akik nagy terhet jelentő feladataik mellett vállalják a fogyatékos gyerekek nevelését, életminőségük javítását, és társadalmi integrációjuk elősegítését. A díj célja a nevelőszülői hivatás társadalmi ismertségének és elismertségének emelése.

 

Az elismerő plakett

Az idei évben 54 fogyatékos gyermeket nevelő nevelőszülőt jelöltek a díjra. A díjazottak kiválasztása komoly fejtörést okozott a bíráló bizottság tagjai számára, hiszen minden pályázatban a jelölésre felterjesztett nevelőszülő áldozatos munkájáról és elkötelezettségéről szóltak a méltatások. Az elismerések átadására 2016. december 3-án került sor a Nemzeti Színházban a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából tartandó ”Jobb Velünk a Világ!” Gálaesten.

A díjátadó gálaesten

A 2016-os évben három nevelőszülőt emeltek ki a “KézenFogva nevelőszülői díjjal, köztük a kőbányai Weeber Tibornét, aki 2007 óta nevelőszülő. A kerületben Weeber Saci néven ismert hölgy nevelőszülőként 3 Down szindrómás gyermeket nevel 7 saját gyermeke mellett. Tudatos feladatvállalás, szakmai felkészültség, társadalmi edukáció, nyitottság, példaadás jellemzi munkáját. Megtestesíti mindazt, amiért a díjat alapítottuk. Nem munkaként, hanem hivatásként éli meg a család nélküli, fogyatékos gyermekek felkarolását. Mindezt örömmel és könnyedén teszi, ebben egész családja egy emberként áll mellé. A gyermekekért a végsőkig küzd, motivációja az irántuk érzett szeretet. Down dadaként segíti sorstársait, részt vesz különböző, az elfogadást segítő rendezvényeken, ellátogat olyan várandós családokhoz, ahol fogyatékos babát várnak, ezáltal segíti a rájuk váró élet elfogadását, illetve az arra való felkészülést. Az egész család rendszeres résztvevője a Down világnap rendezvényeinek illetve más alapítványok közösségformáló eseményeinek. Ösztönzésére gyermekei is aktívan részt vettek felvilágosító-érzékenyítő kampányok megszervezésében, megvalósításában.

Amikor a kicsi, súlyos beteg Julcsit befogadta a család mindenki azt kérdezte, hogy mi lesz, ha meghal, hisz nagyon rövid életet jósoltak neki az orvosok. Saci azt felelte a kétkedőknek, hogy „Neki is joga van ahhoz, hogy szeressék, hogy család vegye körül, ha rövid ideig is esetleg.” 

Forrás: kezenfogva.hufacebook.com/kezenfogva

Last modified on Tuesday, 14 February 2017 13:09

Édua Infomédia

Top Desktop version