Kőbányai Közösségi Hírlap

Párhuzamok - tudatformáló jótékonysági gála a teljes értékű életért

Rate this item
(1 Vote)

Párhuzamok címmel jótékonysági gálán mutatta be tudását az Art's Ok Táncszínház a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A gála különleges és rendhagyó volt, hiszen azt a ParaDance Company kerekesszékes társulattal karöltve rendezték meg 2017. április 30-án. 

Az esemény fő célja az volt, hogy a Kőrösi színháztermét megtöltő nézők különböző korosztályai számára – főként a fiatalabbakat megcélozva – bemutassák a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait, illetve hogy az ép társadalom felé azt a gondolatot közvetítsék, mely szerint a sérült emberek is ugyanúgy képesek művészei értékeket teremteni. 

Az Art’s Ok Táncszínház és a ParaDance Company nem először lépett közösen színpadra. Kapcsolatuknak van egy közös pontja: a háromszoros Nívó díjas táncpedagógus, koreográfus Bayer Judit, aki 26 éve alapította meg a táncszínházat, míg a kerekesszékes táncosokat már több mint 5 éve tanítja. Az Art’s Ok Táncszínházban jelenleg 50 gyermek alkot csodálatos közösséget a legkisebbektől a felnőtt korosztályig bezárólag.

A rendkívül látványos, felemelő és sok esetben megindító koreográfiákat ugyanarra a zenére, ugyanabban a stílusban adták elő az Art’s Ok és a ParaDance Company táncosai. Bayer Judit koreográfus olyan mozgáskombinációkat talált ki kerekesszékes és nem kerekesszékes tanítványainak, melyek ugyanazt a jelentéstartalmat fejezik ki. Ez volt az egyik alappillére a jótékonysági gála elnevezésének, a Párhuzamoknak.

Az esemény óriási üzenete és egyben célja, hogy elültessék a nézőkben azt a gondolatot, hogy egy kerekesszékes ember láttán, akkor ne csak az eszközt vegyék észre, hanem lássák az embert benne. Fedezzék fel, hogy igazán nincs akadály az életben, csak meg kell keresni a megoldásokat, ahogyan ezt ők is teszik és ezáltal teljes értékű életet élnek.

A táncszínház koreográfusának, Bayer Juditnak céljai között szerepel, hogy a jövőben még jobban elmélyítse a kapcsolatot a tanítványai és a fogyatékkal élők között. Mindezzel a gyermekek szociális érzékenységét növelve a nyitottabbá válás és az elfogadás felé, mely rohanó napjainkban hiányzik az emberekből.

Az Art’s Ok Táncszínház a jegybevétel egy részével a ParaDance Company társadalmi tudatformáló tevékenységét támogatta.

A gálát megelőzően a Duna Tv Család-barát című műsora interjút készített a szervezőkkel, szereplőkkel. A beszélgetés erre a linkre kattintva tekinthető meg.

További információ az egyesületekről:
- Art's Ok Táncszínház: www.artsokdance.org
- ParaDance Company: www.paradance.hu

Forrás: Férhezli Ágnes, ART'S OK Egyesület

Last modified on Thursday, 11 May 2017 15:58

Édua Infomédia

Top Desktop version