Logo
Print this page

Óhegy parki csúcsdöntés a szakadó esőben

Rate this item
(1 Vote)

Harmadik alkalommal rendezték meg május 13-án, az Óhegy parki futókörön a kétórás futás csúcsdöntési kísérletet. Az első futáson felállított alapcsúcsot sikerült megdönteni, annak ellenére, hogy szakadó esőben futottak a résztvevők.

 

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere üdvözölte a futókat és a szurkolókat, majd elindította a csúcskísérletben résztvevőket. Az ünnepélyes kürtszó után Radványi Gábor alpolgármesterrel együtt nekivágtak a köröknek, így részesei lettek a csúcsdöntésnek.

 

A 394 futó, 4118 km-t teljesített, ezzel megdőlt a tavalyi 3521 km-es csúcs. A legjobban teljesítő női versenyzőnek járó cím Kőbányán maradt: Soukup Ágnes 23,8 km-t futott, ami 18 körnek felel meg. A férfiak között Török Benjámin 28 km-es teljesítménnyel (22 kör) lett az első.

 

Kovács Róbert a Facebook oldalán a következőket írta az eseményről: "Az Óhegy parkban futottunk... és rekordot is döntöttünk. :-) A szakadó esőben 394-en vettünk részt a harmadik 2 órás rekordkísérleten, 4118 kilométer lett a teljesített táv! Köszönöm a szervezést az OHP-nek és gratulálok minden résztvevőnek. Igazi csapatmunka volt!"

 

Forrás: Kőbánya.hu, Kovács Róbert Facebook oldala

Last modified on Thursday, 18 May 2017 12:49
Édua Infomédia