Logo
Print this page

A világ leghosszabb palacsintája Kőbányán!

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Szabadtűzi Lovagrend tagjai május 28-án, Gyereknap alkalmából elkészítették, majd a gyerekeknek kiosztották a világ leghosszabb palacsintáját! 

 

A szorgos és fáradhatatlan lovagok már reggel 9-kor nekiálltak a nemes munkának az Újhegyi sétányon: sorra sütötték és tették folyamatosan egymás mellé a palacsintákat, majd kakaóval megtöltötték és feltekerték őket. A kitartás meghozta a gyümölcsét: 13:00 órára elkészült a 133 méter és 75 cm hosszú palacsintakígyó, amelyet a Guinness Rekordok magyarországi képviseletének vezetője hitelesített a helyszínen.

 

A hitelesítést követően Kovács Róbert polgármester jelentette be a hőn áhított sikert, amelynek köszönhetően Kőbánya neve bekerül a rekordok könyvébe. Nem maradt más hátra, mint a puding, azaz a palacsinta próbája, az evés. A lovagrend tagjai nem teketóriáztak, hanem gyorsan felszeletelték a hosszú órák munkájával létrehozott hatalmas „kígyót”. 

 

Ennek a helyszínen lévő gyerekek és felnőttek örültek a legjobban, akik már alig várták, hogy megízlelhessék a siker kakaós ízét. Így történt, hogy a Guinness rekord hosszú palacsinta rekord gyorsasággal vált az éhes szájak és ízlelőbimbók martalékává.

 

Az eseményről készült videó-összefoglaló EZEN a linken vagy a cikk alatt tekinthető meg. Forrás: Pro-koord


A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Last modified on Friday, 23 June 2017 17:01

Media

Édua Infomédia