Logo
Print this page

Autómentes nap Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Kőbánya idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét akcióhoz, melynek keretén belül 2017. szeptember 22-én, pénteken került sor az „Autómentes Nap” programjára a kerületben. A helyi iskolák csoportjai délelőtt kerékpártúrán és különböző kerékpáros ügyességi feladatokon veszhettek részt, délután pedig kerékpáros bánya túra, és családi bringás programok várták az érdeklődőket az Óhegy Parkban.

 

2017-ben hatodik alkalommal csatlakozott a Kőbányai Önkormányzat az Európai Mobilitási Hét akciósorozathoz. Kőbányán szeptember 22-én pénteken reggel 9 órakor a KÖSZI előtt ünnepélyes megnyitóval kezdődött az „Autómentes Nap” programja.

Az iskolások a KÖSZI-től a kőbányai pincerendszer, az Óhegy park, és a Sibrik Miklós út – Harmat utca kereszteződésénél kialakított „Biciklis Pont” érintésével tekertek át a Sportligetbe. Miután megérkeztek a rövid túráról a sportligetbe, kettévált a társaság: a csapat nagy része a 9 állomásból álló, ügyességi, közlekedésbiztonsági és helyismereti vetélkedőn próbálhatta ki magát, a többiek egy izgalmas, 300 méteres sprint versenyben mérhették össze gyorsaságukat. A sprintversenyen 3 korosztályban a fiúk és lányok külön-külön párosával álltak rajthoz ahol a gyorsabbak tovább jutottak a következő körre.

 

A kerületi óvodák csoportjai számára a KÖSZI előtt és a lezárt Ászok utcában vidám, játékos vetélkedő és aszfaltrajz verseny volt a program. A délelőttöt a KÖSZI előtt és a Sportligetben is látványos freestyle kerékpáros bemutató színesítette.

A délután a családoké volt, 16 órától bringás programok várták őket az Óhegy Parkban. A legnagyobb érdeklődés a bánya túrát övezte, ahol néhány száz méteren birtokba vették a kőbányai pincerendszert a bringás családok. A remek hangulatról a bányában a Tutta Forza fúvós zenekar gondoskodott, akik rövid időre koncertteremmé varázsolták a régi bányajáratot. A legkisebbek az Óhegy Parkban maradtak, és egy rövid minimotoros verseny után kipróbálhatták, hányan férnek el egy csuklós BKK busz holtterében. Az eredmény mindenkit meglepett, mert szinte mindenkit el lehetet tüntetni ezen a területen. A résztvevők a Kőbányai Önkormányzat ajándékait kapták.

 

Az Autómentes Nap délelőtti programjain közel 400 gyermek, délután pedig több mint 50 család vett részt. A programok sikeres lebonyolítását a Kőbányai Torna Club, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., a KŐKERT Nonprofit Kft. és a Kőbányai Polgármesteri Hivatal kiváló együttműködése garantálta.

Forrás és képek: Barkó-Tóth Viktória, Vuelta Sportiroda

Last modified on Wednesday, 27 September 2017 13:51
Édua Infomédia