Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megszépült a Mocorgó Óvoda környezete - Felújítási munkákat végeztek a banki önkéntesek

Rate this item
(1 Vote)

Kerítésfestéssel és növények ültetésével varázsolták szebbé a Mocorgó Óvoda környezetét szombaton a Budapest Bank 14. kerületi Fogarasi úti fiókjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén ősszel és télen országszerte 12 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.

„Mivel idén először vettünk részt bankunk törődés napi eseménysorozatában, így nagy izgalommal töltött el minket a támogatni kívánt intézmény kiválasztása és az önkéntes munka. A kollégák javaslata alapján döntöttünk amellett, hogy a 10. kerületi Mocorgó Óvodát támogatjuk. Az akció keretében kerítésfestéssel és növények ültetésével tettük esztétikusabbá az óvoda környezetét. Reméljük, hogy a kicsik és a nagyok egyaránt örömüket lelik majd benne” – mondta Klement Kitti, a pénzintézet 14. kerületi Fogarasi úti fiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Forrás és kép: NRV Communications, Budapest Bank PR osztály

Last modified on Monday, 16 October 2017 12:42

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Épül és szépül
Lakótelep a világ végén
Régi kép
Részből egész
Elkészült a lakótelep
Épül a lego-ház
Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia