Logo
Print this page

Karitatív advent Kőbányán: ünnepi fények, végtelen rétes, közös ajándékkészítés, rászorulók segítése

Rate this item
(2 votes)

Karácsony közeledtével egyre többet adakozunk, jótékonykodunk, segítjük a rászorulókat. „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is” címmel kerül sor Dr. György István kormánymegbízott hagyományos jótékonysági koncertjére a KÖSZI-ben (Előd u. 1.) december 1-jén, pénteken 19 órától. Dr. György István idén hetedik alkalommal rendezi meg a koncertet Póka Egonnal és zenésztársaival. Várnak mindenkit szeretettel egy jó hangulatú koncertre, ahol sok ismert sláger csendül fel. Az est bevételét kőbányai és kispesti hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására ajánlják fel.

Adventi rendezvényeinken a karácsonyi hangulatot idéző italokat, mint például a krampampulit, a teát és forró csokit az ide látogatók ingyen ihatják, viszont arra kérjük őket, hogy a bögrékért, amiben ezeket kapják, ajánljanak fel adományokat. Ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy ajándékot kapjanak a kőbányai átmeneti otthonban élő gyerekek is. Ezen kívül számos kézzel készített karácsonyi ajándékokat is lehet itt vásárolni, melyeket a Down Alapítvány 2. számú Átmeneti és Napközi Otthona lakói, valamint a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért fogyatékkal élők készítettek. A vásárlással nekik is segítenek. De a két alapítvány sem hagyja ki az adakozást: Ők az általuk készített portékákból szintén adnak az átmeneti otthon lakóinak is.

A Kőbányai Önkormányzat és a Hello Wood közös karácsonyi meglepetéssel készül megajándékozni Kőbánya lakóit. Már épül az a különleges hangulatú fa installáció, amelynek híre a külföldi sajtót is bejárta.

A hagyományos karácsonyi finomságok mellet az idei év egyik érdekessége, hogy elkészítjük a végtelen hosszú ünnepi rétest, melyet szintén advent első vasárnapján közösen fogunk elfogyasztani.

Az önkormányzat minden évben több helyszínen épít műjégpályát, melyeket a jeges sport kedvelői ingyenesen használhatnak. Az egyik ilyen jégpályán (Szent László tér) december 3-án 15:30-tól az ünnepélyes megnyitón alkalmával jégtánc és jégkorong bemutatót tartanak a legifjabbak.

16:15-kor felkapcsoljuk a Kőrösi Csoma Sándor sétány karácsonyi díszvilágítását. Idén már 3 helyen, az Újhegyi sétányon, a Kőér utca teljes hosszában és a Kőrösi sétányon lesznek láthatók az ünnepi fények. A Szent László téren pedig minden vasárnap este pompás fényjáték várja az ide látogatókat.

Ezen kívül számos gyerekprogrammal is készülnek a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban (Szent László tér 7-14.)
- 16:00-tól folyamatosan kézműves foglalkozások keretében lesz porcelánfestés, gyertyaöntés, mézeskalács,- karácsonyi díszek,- adventi koszorúk és ékszerkészítés, ahol gyerekek saját maguk elkészíthetik szüleiknek, barátaiknak apró, de annál értékesebb ajándékaikat.
- 16:30 látványos virtuóz tűzzsonglőr show,
- 17:00 Krampusz Koncert - zenés interaktív gyerekműsor lesz.

December 5-én, kedden délután, vagyis Mikulás Nap előestéjén a nagyszakállú a Kőrösi sétányon megajándékozza a gyerekeket.

A rendezvény valamennyi programja ingyenes.

A rendezvényről előzetes videó EZEN a linken látható, míg Kőbánya készülő meglepetéséről szóló összeállítás IDE kattintva nézhető meg.

Forrás: Somorai László és Szente Hilda, Pro-koord, képek: Kovács Róbert Facebook oldala

Media

Édua Infomédia