Logo
Print this page

Rekordok dőltek dr. György István és Póka Egon koncertjén

Rate this item
(0 votes)

Hetedik alkalommal zenélt együtt dr. György István Póka Egonnal és zenészbarátaikkal jótékony célért. A kormánymegbízott és a basszusgitáros mostani koncertjén eddigi rekordnak számító, 4 millió forint gyűlt össze, amit kőbányai és kispesti gyerekek nyaralására, valamint nehéz helyzetű és a fogyatékkal élő gyerekek javára ajánlották fel. Az elmúlt évek során immár mintegy 19 millió forinttal segítették a rászorulókat.

Jószívű emberek és jó hangulat töltötte meg zsúfolásig a KÖSZI nagytermét, amikor immár hetedik alkalommal csapott a húrokba dr. György István kormánymegbízott és a Sipeki Zoltánnal kiegészült Póka Egon Experience, akik a jótékonysági koncert bevételéből ezúttal minden eddiginél többel, 4 millió forinttal tudják támogatni a kőbányai és kispesti rászoruló gyerekek nyári táborozását. Sőt, idén a Gyermekek Átmeneti Otthonában élő és a KOMPLEX általános iskolában tanuló gyerekeket is segítik 100-100 ezer forinttal. Az „Adjunk a húroknak…! és a rászorulóknak is!” koncertet 2011 óta rendezik, immár 19 millió forinttal támogatva az itt élő gyerekeket, időseket, vagy betegséggel, fogyatékkal élőket.

A koncerten idén olyan klasszikusok csendültek fel, mint a Pocsolyába léptem, a Régi Csibészek, vagy a Darabokra törted a szívem, miközben egy-egy Santana vagy Led Zeppelin sláger erejéig a Kőbányai Zenei Stúdió oktatói és tanulói is megvillantották tehetségüket. Sőt, egy szám erejéig Kucsák László és Révész Máriusz is gitárt, mikrofont ragadtak.

– Egonnal 1990-ben kötöttünk barátságot, amikor ő önkormányzati képviselő én pedig polgármester lettem Kőbányán. Ő már akkor fölvetette, hogy zenélünk együtt – mesélt a kezdetekről dr. György István. – Amikor közel hét éve felmerült az ötlet, hogy a zenélést kössük össze a jótékonysággal, örömmel csatlakozott Egon és zenekara, Szakadáti Mátyással és ifj. Tornóczky Ferenccel. Állandó közreműködő még Sipeki Zoltán, Zorán gitárosa, de gyakran feltűnik a színpadon dr. Gyimesi László és zenéltek már Benkő Lászlóval és Fekete-Kovács Kornéllal is. Igazi, profi, kis csapat ez! Örömzenélés egy jó és nemes célért.

– Istvánnal az első pillanattól szimpatizáltunk, és sokszor jókat zenéltünk – emlékezett vissza Póka Egon barátságuk kezdetére. – Mindenki arcán látszik a boldogság, jó együtt repülni. István szerénykedik, pedig nincs miért; lehet, hogy hozzánk képest hobbigitáros, de a produkcióival soha nem szégyenkezünk – folytatta a Kőbányai Zenei Stúdió alapítja, aki a tanításhoz hasonlította a koncertet. – Mindkettő a gyerekekről szól. Fontos tovább adni a tapasztatainkat. Erre kiváló terep az iskola, amelyet, mint minden jó ügyet, István az alapítástól kezdve támogat.

Forrás ás kép: Kőbánya.hu

Édua Infomédia