Kőbányai Közösségi Hírlap

Intézményfejlesztések Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbánya.hu portál számolt be arról, hogy a Kőbányai Önkormányzat képviselő-testületének sikeres intézményfejlesztési sorozata újabb állomáshoz érkezett: számos középület 2013 folyamán történő felújítása után ezen a nyáron a Gépmadár utcai óvoda és bölcsőde átfogó fejlesztésére is sor került – nem csak a legkisebbek örömére.

A júniusban elindított felújítási munkálatok keretében a vizesblokkok felújítását és a teraszok burkolását végzik el a szakemberek, amit teljes mértékben az önkormányzat finanszíroz – tudta meg a Kőbánya.hu dr. Pap Sándor alpolgármestertől. Az épület energetikai fejlesztésének költségét pedig KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) uniós forrásból fedezik. Ennek keretében sikerül az összes külső nyílászárót kicserélni, a lapos tető víz- és hőszigetelését felújítani, elvégezni a homlokzat utólagos hőszigetelését, valamint megvalósítani a radiátorok szelepcseréjét. Mindennek köszönhetően szeptemberben már korszerűbb, energiatudatos épületbe érkezhetnek a bölcsődések és óvodások. Önkormányzati támogatás révén tehát az intézmény kívül-belül részlegesen megújult, korszerű, az elvárásoknak megfelelő és az igényeket kielégítő infrastruktúrát nyert.

A Kőbánya.hu cikkében arról is ír, hogy a Kada utcai sportcsarnok a Kőbányai Darazsak SE közreműködésével épül meg, melyet Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnoknak neveznek el. A 100 fős lelátóval ellátott csarnok bruttó összértéke 526 millió forint, melyből 368 millió forintot társasági és nyereségadóból finanszíroznak, a 158 milliós önrészt pedig az önkormányzat biztosítja. A Zsíros Tibor-akadémia nemcsak minőségi utánpótlás-nevelést, hanem a régióban sportolni vágyók részére is lehetőséget kíván biztosítani. 

Megkezdődött a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok építése

Megszépült továbbá a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola hangversenyterme is. A legkisebbek számára a játszótéri eszközök fejlesztésére, a Gesztenye Óvoda, a Kincskeresők Óvoda és a Csupa Csoda Óvoda vizesblokkjainak felújítására, a Cseperedők Bölcsődében a lapos tető és a konyha felújítására szintén sor került (ez utóbbi 15 millió forint értékben). Továbbá két általános iskola vizesblokkjainak egy részét szintén felújították a Keresztury Dezső Általános Iskola és Harmat Általános Iskola, összesen 26 millió forint értékben). Az önkormányzat idén az Újhegyi uszodát 10 millió forinttal fejlesztette. Ősszel további intézmények korszerűsítését tervezi az önkormányzat – mondta dr. Pap Sándor.

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 14 August 2013 12:10

Édua Infomédia

Top Desktop version