Kőbányai Közösségi Hírlap

Indul a parkolási rendszer a Gyakorló utcai lakótelepen

Rate this item
(5 votes)

2013. október 1-jétől fizető parkolási övezetté válik Budapest egyik legforgalmasabb forgalmi csomópontja, az Örs vezér tere környezetében lévő, a Kerepesi út - Fehér út - Gyakorló utca - Hatház utca által határolt terület. Az önkormányzati beruházás keretében elsőként az ügyfélszolgálati iroda készült el, melyet a napokban nyitott meg a parkolásüzemeltetéssel megbízott önkormányzati társaság, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. a Gépmadár utca 2-8. szám alatt. 

 

Az ügyfélszolgálat

Augusztus 29-én helyszíni szemlét tartott Kovács Róbert polgármester az új parkolásüzemeltetési ügyfélszolgálaton, aki elmondta, hogy nagyon régóta húzódik már ez az ügy. A polgármester kiemelte, az új parkolásüzemeltetési rendszer bevezetésének elsődleges célja, hogy megoldja a Gyakorló utcai lakótelep lakosságának közlekedési és parkolási problémáját, továbbá, hogy lakókörnyezetüket rendezetté, élhetővé tegye.

 

Kovács Róbert polgármester a bejáráson, valamint az iroda működés közben

Kovács Róbert polgármester reméli, hogy sikerül orvosolni a problémát. A fejlesztéssel segítséget kívánnak nyújtani a kőbányai lakosoknak, akik eddig nem tudtak autójukkal a lakótelepen parkolni, és kénytelenek voltak a lakóhelyüktől távol megállni. A Kőbányai Önkormányzat kizárólag saját forrásból megvalósuló, több mint száz millió forintos beruházása keretében - a díjfizetés bevezetése mellett - sor kerül új parkolók kiépítésére, burkolatok felújítására, helyenként a forgalmi rend megváltoztatására és a környezet rendbetételére is. Ezek a munkálatok jelenleg is zajlanak. Az ötlet egyébként nem egyedi, hiszen a szomszédos Zuglóban évekkel ezelőtt bevezették a fizetős parkolást. A polgármester elárulta, hogy igény és szükség esetén a kerület más városrészeiben is bevezethetik a parkolásüzemeltetési rendszert. 

A kép bal oldalán öltönyben Radványi Gábor alpolgármester, jobbra mellette Szabó László, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, középen Dobrai Zsuzsanna, a Polgármesteri Kabinet vezető titkára, jobbról a harmadik Dr. Pap Sándor alpolgármester, a lakótelep önkormányzati képviselője

A parkolásért október 1-jétől munkanapokon 8 és 18 óra között kell majd fizetni. A parkolás a Gyakorló utcai lakótelepen élőknek továbbra is ingyenes marad, de nekik is be kell fáradniuk az ügyfélszolgálati irodába regisztrálni gépjárművüket, aminek díja 2400 Ft. Eddig körülbelül 580 engedélyt adott ki az ügyfélszolgálat. 

A parkolásüzemeltetési ügyfélszolgálati iroda munkanapokon, naponta 9 és 17 óra között várja elsősorban a környék lakosságát, a várakozási hozzájárulást kérőket, de minden érdeklődőnek készséggel adnak felvilágosítást.

Last modified on Thursday, 29 August 2013 21:00

Édua Infomédia

Top Desktop version