Kőbányai Közösségi Hírlap

Két ovi és két bölcsi korszerűsítése fejeződött be

Rate this item
(2 votes)

December 4-én megtartották a „Fecskefészek” Óvoda-Bölcsőde és az „Apró Csodák” Óvoda-Bölcsőde energetikai korszerűsítése elnevezésű, KEOP-5.3.0/A/09-2010-0160 azonosítószámú projekt hivatalos zárórendezvényét. A tavaly elkészült Zsivaj utcai bölcsőde és óvoda után, a Gépmadár utcai bölcsőde és óvoda beruházása is sikeresen befejeződött.

 

A záró rendezvényen Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere elmondta, milyen fontos az oktatási intézmények fejlesztése. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerének keretében megvalósuló projekt során az épületek külső hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje és fűtéskorszerűsítése történt meg. Ezzel jelentősen csökken a káros üvegházhatású gázok kibocsátása, és várhatóan jóval alacsonyabb lesz az intézmények energia fogyasztása is. Az energetikai korszerűsítés előtt, a több mint 40 éves épületeket csak jelentős energiaveszteséggel tudta üzemeltetni az Önkormányzat. A Polgármester köszönetet mondott a projekt megvalósításában résztvevő szervezeteknek, az intézmények dolgozóinak valamint a szülőknek, akik szintén nagyban hozzájárultak a korszerűsítés sikeres befejezéséhez. A rendezvény zárásaként a résztvevőket körbevezették az épületekben, ahol megtekinthették a beruházást.

 

Kovács Róbert ezekkel a gondolatokkal zárta beszédét: „Ma már látszik, hogy ennek a projektnek a végéhez érkeztünk és valóban örülhetünk a megújult, megszépült intézményeknek. Bízom benne, hogy ezzel komolyan gazdagodott Kőbánya. Az óvodai-bölcsődei ellátás és az intézmények működtetésének színvonala sokat javult, költséghatékonyabb lett. Köszönjük szépen mindenkinek a projektben való együttműködést!”

 

 

Forrás: Fort-Inn Kft.

Last modified on Tuesday, 10 December 2013 11:53

Édua Infomédia

Top Desktop version