Kőbányai Közösségi Hírlap

Ellenzéki kampány-körút Kőbányán Vadai és Kunhalmi Ágnessel

Rate this item
(2 votes)

Élő Norbert polgármesterjelölt meghívására Kőbányára látogatott Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, aki több programból és helyszínből álló kampánykörutat tett kerületünkben október 3-án. Az első állomás a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény volt, ahol a házigazda és vendége tartott közös sajtótájékoztatót. Vadai Ágnes elmondta, hogy az önkormányzati választások finisében örömmel tett eleget Élő Norbert kőbányai polgármesterjelölt meghívásának. Úgy véli, hogy áprilisban a kerületi lakói világossá tették: nem kérnek Orbán Viktor rezsimjéből. Véleménye szerint októberben is van esély arra, hogy Kőbánya az Orbán-rezsim elleni ellenállás szigete legyen. Élő Norbertet kiváló polgármesterjelöltnek tartja, aki az elmúlt években már bizonyított. Reményét fejezte ki, hogy Kőbánya valóban "élő város" lesz Élő Norbert vezetésével.

 

Élő Norbert kijelentette, hogy meg kívánja szüntetni Kőbányán a korrupciót. Álláspontja szerint több olyan ügy is van a kerületben, ami "nagyon mutyi-gyanús". Kifogásolta, hogy a közbeszerzések végére többnyire egy pályázó marad, amit hiába tesznek szóvá. Példaként kiemelte a Pensio Kft.-t, amely úgy nyert kilenc milliárd forintos közétkeztetési tendert, hogy egyedül pályázott. Élő Norbert nem tartja hihetőnek, hogy az egész országban csak egy cég induljon el egy ilyen pályázaton. Kifogásolta még a Fradinak adott 50 millió Forintot, és a Törekvés pálya önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatban felmerülő kérdéseket is. Meglátása szerint Kőbányán az utolsó nagy fejlődés Andó Sándor idejében volt, akkor újult meg például a Kőrösi Csoma sétány és épült a százlakásos ház. Azóta azonban csak európai uniós pénzből fejlődött a kerület, amiket ráadásul ők szavaztunk meg még az előző ciklusban.

 

A sajtótájékoztató után a kőbányai demokratikus ellenzék „12 különös ember” nevű kórusa következett, amelyet a kerületi képviselőjelöltek alkottak és Patay-Papp Judit Vivien, a DK kerületi elnöke vezényelt. A csoport flash mob akcióval arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy Kőbányán - az ígéretek ellenére - nem épült meg az új egészségház. Az előadott mű a "Boci boci tarka" című dal volt, amely a jelenlegi önkormányzat ígéreteiről szól, hiszen azoknak a Demokratikus Koalíció véleménye "szerint se füle, se farka". A flash mob akcióról készített rövid videofelvétel EZEN a linken nézhető meg. 

A jelenlévők szimbolikusnak nevezték, hogy a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény a Fidesz-székházban van, ami arra utal, hogy "ki akarják sajátítani a múltat, a jelenünket, a jövőnket". Ezt követően meglátogatták az intézményt, ahol Verbai Lajos, a gyűjtemény házigazdája avatta be a jelenlévőket Kőbánya gazdag múltjába.

 

A kampánystáb az Újhegyi sétányon folytatta a turnét, ahol utcafórumot tartottak városrészi képviselőjelöltjeikkel közösen. A fórumon az érdeklődők Vadai Ágnessel, Élő Norberttel és a képviselőjelöltekkel tudtak személyesen beszélgetni.

b

A baloldali ellenzék helyi csapata ellátogatott a Bihari utca 8/C. szám alatti házhoz. Pataki István szülőházánál Élő Norbert és Kósáné Kovács Magda helyeztek el koszorút az antifasiszta mártír szobránál. Patakiról Vadai Ágnes és Somlyódy Csaba emlékezett meg. Az eseményen részt vett Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke is.

 

A MÁV telep sem maradt ki a körútból, ahol bográcsozással egybekötött lakossági fórum adott lehetőséget a kötetlen, kiscsoportos beszélgetésekre, ezáltal a városrészben élő emberek problémáinak feltérképezésére.

 

Késő estébe nyúló lakossági fórumnak adott helyet az Újhegyi Közösségi Ház, ahol Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke volt a vendég. Az eseményen részt vett Vadai Ágnes, Élő Norbert polgármesterjelölt, valamint Somlyódy Csaba, Bányai Tibor Péter, Dr. Pénzes Károly, Lakatos Béla és Pintér Tibor képviselőjelöltek is. A fórum fő üzenete az volt, mindenkinek "el kell menni szavazni", hogy Kőbányán létrejöhessen az ellenállás szigete. Az ellenzéki polgármesterek feladata ugyanis az lesz, hogy szembeszálljanak az Orbán-rezsimmel. A fórumon bemutatkoztak az újhegyi képviselőjelöltek, akik arról biztosították a megjelenteket, hogy fogékonyak lesznek az emberek problémái iránt. Kunhalmi Ágnesnek meg kellett nyugtatni a kedélyeket, mivel több résztvevő élte meg zaklatottan Falus Ferenc visszalépését, és kifogásolta, hogy a baloldali ellenzék egy magát jobboldalinak valló főpolgármester-jelöltet támogat Bokros Lajos személyében. Az MSZP budapesti elnöke Falus visszalépését rendkívüli helyzetnek nevezte. Úgy véli, nincs más választása, mint hogy támogassa a közös jelöltet. Reményét fejezte ki, hogy jó döntést hoztak. Beszéde végén nagyon fontosnak nevezte, hogy Budapesten jól szerepeljenek, mert csak így készülhetnek fel 2018-ra. Úgy véli, hogy csodát nem tehetnek, de harcolniuk kell érte. 

 

Forrás: Kőbánya.info, Demokratikus Koalíció kerületi csoportjának Facebook oldala

Last modified on Sunday, 05 October 2014 15:19

Édua Infomédia

Top Desktop version