Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Óhegy parki futókör és felnőtt edzőpark átadása november 28-án

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Önkormányzat szeretettel meghív minden érdeklődőt az első kőbányai futókör, valamint az Óhegy parki felnőtt edzőpark átadására, illetve az utóbbi használatáról szóló látványos bemutatóra.

Időpont: 2014. november 28. péntek, 11 óra
Helyszín: Budapest, Kőbánya, Óhegy park (Megközelítés: a Kőér utcai Lengyel Katolikus Templom felől – 2. bejárat)

A kép forrása: Bognár Ferenc Facebook oldala

Kőbánya önkormányzatának kiemelt célja, hogy minden kerületi polgárnak lehetősége legyen ingyenesen sportolni. Ehhez méltó körülményeket kell teremteni. Ennek a munkának újabb állomása az Óhegy parki futókör és felnőtt edzőpark átadása. Az Óhegy parki sportolási lehetőségek bővítése a kőbányaiak régi igénye volt. Az önkormányzat erre a célra a 2014-es költségvetésében 61 millió forintot különített el. Az összeg nem csak a futópálya kialakítását, hanem a hozzá kapcsolódó elöregedett, helyenként balesetveszélyes járdák felújítását, a Kőér utca felőli lépcsősor újjáépítését, közvilágítási oszlopok, illetve padok áthelyezését és a környezet rendezését is magában foglalja. A beruházás kiegészült egy felnőtt „játszótérrel” is: hét korszerű eszköz áll az erősíteni vágyók, vagy csak a futás előtt bemelegítők rendelkezésére. 

A futópályát az Innober Wave Kft. tervezte és a Mátra-Fuvar-Speed Kft. kivitelezte. 

A rekortán gyakorlatilag körbe öleli az egész parkot. Az 1,4 kilométer hosszú, 1 méter széles, gumiburkolatú pályán szintkülönbségek is növelik a kihívást, a közvilágításnak köszönhetően pedig este is gond nélkül lehet sportolni. A pálya felülete október 30-ra készült el.

Az önkormányzat tervei szerint a felnőtt edzőparkban tavasszal néhány hétig szakemberek tartanak nyílt edzéseket, bemutatva az eszközök hatékony és biztonságos használatát. Kőbánya önkormányzata ezzel is hozzá kíván járulni az egészséges életmód és a sportolás népszerűsítéséhez.

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Friday, 28 November 2014 21:32

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Átadó ünnepség
Föld út
Régi kép
Építési terv
Lakótelep a világ végén
Részből egész
Épül és szépül
Az iskola
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia