Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Mindenkit vár a kőbányai futópálya és edzőpark!

Rate this item
(1 Vote)

A kerületi Önkormányzat november 28-án ünnepélyes keretek között avatta fel az új, 1.4 kilométer hosszú rekortán borítású Óhegy parki futópályát, valamint a szintén új, saját testsúlyos edzéshez alkalmas eszközparkot. A kellemesnek nem nevezhető időjárás ellenére sokan vettek részt a vidám hangulatú eseményen, amelyet megtisztelt jelenlétével Monspart Sarolta tájfutó világbajnok és Frank Tibor ultrafutó, iron man, a Budapesti Fegyház és Börtön volt intézetparancsnoka is.

 

A pálya és bemutató az edzőparkban

A futókört Kovács Róbert polgármester adta át, aki avató beszéde elején kiemelte, hogy Kőbánya ismét igazolta: sportos kerület. Meglátása szerint régi álom valósult meg, hiszen a helyi lakosok már régóta igényelték, hogy az Óhegy parkban bővüljenek a sportolási lehetőségek. A pályának üzenetértéke van, amely a sport és a mozgás fontosságát hivatott közvetíteni. A futókörrel egyszerre létesített új edzőpark célja az, hogy mindenki kötöttségek nélkül mozoghasson, sportolhasson. A polgármester elmondta, hogy a kerületben Monspart Saroltával együtt indította el a nordic walking mozgalmat, amely hamar népszerűvé vált. Reményét fejezte ki, hogy a saját testsúlyos edzés mozgalomnak is hasonló sikere lesz és meghonosodik Kőbányán. Beszéde végén kellemes kikapcsolódást, jó sportolást kívánt minden kőbányainak.

 

Kovács Róbert polgármester és az ünnepség résztvevői

Monspart Sarolt jó tanácsokkal látta el a megjelenteket, amelyek során kiemelte, hogy a sport egy életre szól. Elmondta, hogy az új kőbányai pálya nagyon jó, egy "gyönyörű óázisa" Budapestnek. Frank Tibor a futáshoz kapcsolódó személyes élményeiről, valamint elért eredményeiről mesélt. Felhívta továbbá a megjelentek figyelmét arra, hogy december 8-án közösségi futást tartanak az új kőbányai pályán. 

 

Révész Máriusz országgyűlési képviselő, Kovács Róbert polgármester, Monspart Sarolta, Radványi Gábor alpolgármester és Frank Tibor

Az edzőparkban telepített hét korszerű eszközön a Bartendaz Hungary csapata tartott lenyűgöző bemutatót, amely a kőbányai iskolák vállalkozó kedvű gyermekei következtek, akik az új pályán mérték össze erejüket, kitartásukat különféle futószámokban.

 

Eshet eső, fújhat szél, nem tántorodnak el a sportolni vágyók

Kőbánya önkormányzatának kiemelt célja, hogy minden kerületi polgárnak lehetősége legyen ingyenesen sportolni. Ehhez méltó körülményeket kell teremteni. Ennek a munkának újabb állomása az Óhegy parki futókör és felnőtt edzőpark átadása. Az Óhegy parki sportolási lehetőségek bővítése a kőbányaiak régi igénye volt. Az önkormányzat erre a célra a 2014-es költségvetésében 61 millió forintot különített el. Az összeg nem csak a futópálya kialakítását, hanem a hozzá kapcsolódó elöregedett, helyenként balesetveszélyes járdák felújítását, a Kőér utca felőli lépcsősor újjáépítését, közvilágítási oszlopok, illetve padok áthelyezését és a környezet rendezését is magában foglalja. A beruházás kiegészült egy felnőtt „játszótérrel” is: hét korszerű eszköz áll az erősíteni vágyók, vagy csak a futás előtt bemelegítők rendelkezésére. A futópályát az Innober Wave Kft. tervezte és a Mátra-Fuvar-Speed Kft. kivitelezte.

 

A sport egy életre szól!

A rekortán gyakorlatilag körbe öleli az egész parkot. Az 1,4 kilométer hosszú, 1 méter széles, gumiburkolatú pályán szintkülönbségek is növelik a kihívást, a közvilágításnak köszönhetően pedig este is gond nélkül lehet sportolni. Az önkormányzat tervei szerint a felnőtt edzőparkban tavasszal néhány hétig szakemberek tartanak nyílt edzéseket, bemutatva az eszközök hatékony és biztonságos használatát. Kőbánya önkormányzata ezzel is hozzá kíván járulni az egészséges életmód és a sportolás népszerűsítéséhez.

Forrás: Kőbányai Önkormányzat, MTI, Kőbánya.info, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Monday, 01 December 2014 14:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Még nincs kész
Az iskola
Régi újhegyi kép
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Építési terv
Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia