Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya nem akar Moszkva parkot

Rate this item
(3 votes)

Egy hétvégén át tartott a Tarlós István főpolgármester által keltett döbbenet. A főpolgármester még péntek este az RTL II Magyarul Balóval című műsorában beszélt arról, hogy megtalálta az új Moszkva tér helyét. Kifejtette, hogy a kőbányai Óhegy parkot nevezné át Moszkva parkra. A téma nem maradt visszhangtalan, "izzott a kőbányai internet", ahol egyértelműen elutasító volt a kerületben élők reakciója. 

A Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete sem várt ölbe tett kézzel, már hétfő reggel rendkívüli ülést tartottak a fővárosi elképzelésről. A kerületi képviselők - függetlenül pártállásuktól - egyetértettek abban, hogy nem támogatják a közterület átnevezését, hanem ragaszkodnak a jelenlegi Óhegy park név megtartása mellett. A közös kerületi akarat a szavazásnál is megmutatkozott: egyhangú szavazással utasították el a javaslatot, sőt, tiltakozásukat is kifejezték a fővárosi önkormányzat ötlete miatt.

Kovács Róbert polgármester mindezt a következőképpen kommentálta a Facebook oldalán: "Ma délelőttre rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtam össze. Megtárgyaltuk Tarlós István főpolgármester arra irányuló kezdeményezését, hogy az Óhegy parkot nevezzük át Moszkva parkra. Önkormányzatunk testülete teljes egyetértésben foglalt állást: TILTAKOZUNK az Óhegy park átnevezése ellen!"

 

A képek forrása: Kovács Róbert polgármester mindezt a következőképpen kommentálta a Facebook oldala

Látogasson el az Óhegy park Facebook oldalára!

Last modified on Tuesday, 10 February 2015 11:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
A Mély tó
Dolgozik a daru
Részből egész
Épül a lego-ház
Még nincs kész
Áll a szobor
Régi újhegyi kép
Elkészült a lakótelep
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia