Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A tavaszt várja az Újhegyi sétány

Rate this item
(3 votes)

Az Újhegyi sétány nagy részét már megnyitották a közönség számára, amely babakocsival és kerekesszékkel is végig járható. Az azonban még mindig építési terület, tehát mindenki fokozottan figyeljen, óvatosan közlekedjen, hiszen ott vannak még az építési anyagok, vezetékek, mint ahogy – az időjárástól függően – az út csúszik, valamint esetenként sáros is. 

Jelenleg két kereszt irányú átjáró építése folyik. A kivitelező itt lemaradásban van, mert menet közben kiderült, hogy a földben lévő vezetékeket annak ellenére cserélni kellett, hogy azok az eredeti elképzelésekben és tervekben nem szerepeltek. Nem tudták még megkezdeni a térkövezést sem a sétány egyik oldalán, mivel a kábeltévét, internetet és az áramot vivő vezetékeket a szolgáltatók nem tették próba alá.

Az újhegyi könyvtár és a közösségi ház átadására hamarosan sor kerül, a kivitelező szerint február végén beköltözhető lesz. A Harmat utca felőli park, valamint sok más létesítmény is abban az állapotban van, amelyet az időjárás lehetővé tesz. A szökőkutak, és más vizes részek, valamint az utcabútorok és a növények nyilván csak márciusban kerülnek a helyükre. 

Az építkezés nyomai egyelőre meghatározzák a sétány hangulatát, de tavasszal, amikor a fák kivirágoznak, a helyükre kerülnek a játszóterek és az utcabútorok, valamint meg lehet nyitni a szökőkutakat, nagyon szép lesz.

A kivitelező cég köszöni a megértést, most már tényleg csak néhány hét türelmet kérnek!

Az Újhegyi Facebook oldalon (www.facebook.com/ujhegy) folyamatosan olvashatóak a kerület jelenlegi legnagyobb beruházásáról szóló legfrissebb hírek és információk, megtekinthetőek a fotók. Lájkolják az oldalt, adják tovább az információkat!

 

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Forrás: Pro-koord, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 09 June 2016 20:33

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Árkok és házak
Épül a lakótelep
Látkép
A Mély tó
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
Az iskola
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia