Kőbányai Közösségi Hírlap

Figyelem! Február 1­-én érvényüket vesztik a a Gyakorló utcai várakozási hozzájárulások

Rate this item
(3 votes)

A Kőbányai Önkormányzat 2013 októberétől parkolásüzemeltetési rendszert vezetett be a Kerepesi út–Fehér út–Gyakorló utca–Hatház utca által határolt területen azzal a céllal, hogy megszüntesse a Gyakorló utcai lakótelepen élőket egy évtizeden át sújtó parkolási problémát. A Gyakorló utcai 5-ös díjtételű övezetben munkanapokon 8 és 18:00 óra között kell fizetni a parkolásért, míg a helyben élők számára - amennyiben rendelkeznek várakozási hozzájárulással - az önkormányzat továbbra is biztosítja az ingyenes parkolás lehetőségét.

A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Parkolásüzemeltetési Irodája tavaly októberben levélben tájékoztatta az érintett területen élőket arról, hogy a 2014., illetve 2015. évben kiadott lakossági, gazdálkodói és egészségügyi várakozási hozzájárulások 2016. február 1­-én érvényüket vesztik, valamint kérte őket a 2016. évi várakozási hozzájárulások kiváltására.

Mivel az eddigi hozzájárulások érvényessége hamarosan lejár, ezért szeretnénk felhívni az érintettek figyelmét azok újbóli kiváltására, mert nem fogják tudni igénybe venni a kedvezményes parkolási lehetőséget. A várakozási hozzájárulás kiváltásának feltételei - amelyre a Parkolásüzemeltetési Iroda Ügyfélszolgálatán van lehetőség 2015. november 2. óta - nem változtak.

A várakozási hozzájárulások kiadásának feltételei:
• kitöltött és aláírt kérelem
• lakcímkártya és személyigazolvány
• regisztrálni/hosszabbítani kívánt gépjármű forgalmija
• céges gépjármű esetén (munkáltató nyilatkozat, cégkivonat és aláírási címpéldány)

A 2015. évi várakozási hozzájárulások érvényességi ideje: 2015. január 01. ­- 2016. január 31. 

További információért forduljon ügyfélfogadási időben a Parkolásüzemeltetési Iroda Ügyfélszolgálatához az alábbi elérhetőségek egyikén:
• Személyesen: 1106 Budapest, Gépmadár utca 2­8.
• Telefonon: +36-1-431-­7276
• Elektronikus úton: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


A Kőbányán lévő közterületi fizető parkolóhelyek üzemeltetési feladatainak ellátására, a Kőbányai Önkormányzat a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-t bízta meg, mint 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságot.

További információk:
- Általános információk
- Ügyfélszolgálat
- Letölthető dokumentumok
- Rendeletek
- Térképek (hamarosan)
- Mobilparkolás – NMFR Zrt.

Last modified on Monday, 25 January 2016 08:55

Édua Infomédia

Top Desktop version