Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hamarosan elkészül az újhegyi könyvtár és a közösségi ház

Rate this item
(1 Vote)

Az Újhegyi sétány megújításán dolgozó kivitelező cég tempós munkával töltötte a viszonylagosan jó időt, vagyis azt, hogy nem esett az eső. Mostanra már több helyszínen látványosan halad az építkezés. 

A könyvtárban a belső burkolás, festés elkészült. A mosdókban a szaniterek is beépítésre kerültek, elkezdték a helyiségek takarítását.

 

A közösségi házban is vége felé közeledik a belső munka. Néhány kiszolgáló helyiséget kell még kifesteni, az álmennyezetet és az ajtókat beilleszteni.

 

A sétányon a kültéri munka - az elmúlt napok folyamatos esőzése miatt - a tervezettnél lassabban halad, de már ott is látni eredményeket. Az Éltes Mátyás iskola ideiglenes bejáratánál, a Bányató utca felőli résznél a díszburkolat elkészült. Az üzletek előtti (Cukrászda, Lottózó, Virágüzlet) esővíz elvezető csatorna beépítésre került. A sétányon még több ilyen vízelvezető folyóka is lesz. 

 

A felújítási munkát már a kezdetektől folyamatosan nehezítette, és menet közben elég sok problémát okozott, hogy a föld alatti közművek jelentős része nem a nyomvonaltérképnek megfelelően volt elhelyezve. Még mindig több helyen látható olyan elektromos kábel, amelyhez nem lehet hozzányúlni, mert az ELMŰ annak kiváltását még nem engedélyezte. Ez azt jelenti, hogy ameddig a kivitelező cég nem kapja meg a szakhatósági hivatalos engedélyeket, addig nem tudja a munkaárkot megszüntetni és a sétány burkolását elvégezni. Ilyet lehet látni pl. a posta melletti területen, illetve az üzletsor mellett is. 

A közvilágítási kandeláberek már egy hónapja elkészültek, de az ELMÜ még mindig nem kapcsolta be a világítást.

A DIGI kábelszolgáltató nemrég terhelte át az újonnan lefektetett vezetékre a szolgáltatását, ezért az Éltes Iskola felőli oldalon csak most kezdődhet meg a burkolás előkészítése. Ezek az előre nem látható problémák is hozzájárultak ahhoz, hogy a sétány felújítási munkálatai csúszásban vannak.

Az aktuális helyzetről a PocketTV videó-összeállítást készített, amely EZEN a linken vagy a cikk alatt tekinthető meg.

 

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Forrás: Pro-koord, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 09 June 2016 21:11

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Látkép
Épül a Mély tó
Régi kép
Épül és szépül
Az iskola
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia