Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Március végére elkészül az Újhegyi sétány

Rate this item
(2 votes)

Hamarosan elkészül az Újhegyi sétány, mint ahogy a könyvtárban és a közösségi házban is a vége felé közeledik a munka! A sétányon megkezdték a fák és növények telepítését. A zömében elburjánzott, beteg fa helyett több mint 140 db új fát ültetnek, a virágágyásokba látványos, könnyen kezelhető növények kerülnek.

Épül a játszótér kicsiknek és nagyoknak, pihenőhely az idősebbeknek, szökőkút és vízlépcső, telepítik kültéri fitnesz eszközöket a sportolni vágyóknak, valamint a párásító gömböket, amelyek a nagy melegben kellemes klímát biztosítanak majd.

A könyvtár és a közösségi ház műszaki átadása megtörtént, jelenleg a bútorok beszerzése és a termek berendezése van folyamatban. A kandelábereken a közvilágítást, valamint a díszvilágítást az ELMÜ – a tervek szerint – március 17-én kapcsolja be.

Húsvéti program várja március 25-én, pénteken a gyerekeket a közösségi ház előtt, ahol lehet kisállatokat (nyuszi, kiscsirke, kiskacsa, kiskecske, bárány, kismalac és láma stb.) simogatni, valamint Nokedli Bohóc lufis előadásával fogja szórakoztatni az érdeklődőket.

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

  

Forrás: Pro-koord, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 09 June 2016 21:15

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Dolgos kezek
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Lakótelep a világ végén
Épül a Mély tó
Régi újhegyi kép
Még nincs kész
Látkép
Föld út

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia