Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megújul a Rece-fice Óvoda és Csillagfürt Bölcsőde

Rate this item
(2 votes)

Kőbányán jelenleg több önerős beruházás zajlik, ezek közül kiemelkedő a Rece-fice Óvoda és Csillagfürt Bölcsőde újjáépítése. A rekonstrukció költségét teljes egészében az önkormányzat finanszírozza az intézményfejlesztési programja részeként. A beruházás ünnepélyes alapkőletételére március 22-én került sor a Vaspálya utcában. 

  

Kovács Róbert polgármester az eseményen elmondta, hogy Kőbánya lendületben van és folyamatosan fejlődik: az önkormányzat évente 2 milliárd forintot fordít fejlesztésre és beruházásokra. A közelmúltban elindult az Újhegyi sétány és a Kerepes úti rendelőintézet megújítása, továbbá az új önkormányzati ügyfélközpont kialakítása is. A Vaspálya utcai óvoda és bölcsőde mindeddig háttérbe került a fejlesztésekkor, azonban augusztusig nemcsak maga az épület és az udvar újul meg, hanem teljes bútorcserére és férőhelybővítésre is sor kerül. A polgármester kiemelte, a kőbányai önkormányzat évente 2 milliárd forintot fordít fejlesztésre és beruházásokra. Az uniós és egyéb hazai források hiányában sem akarták lelassítani az intézményrendszer megújítását, így a Rece-fice Óvoda és Csillagfürt Bölcsőde felújítása kizárólag önkormányzati forrásból történik.

 

A köszöntő beszéd után Kovács Róbert, valamint Dr. Pap Sándor, Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek, illetve Révész Máriusz országgyűlési képviselő kordokumentumokat,  az építkezés tervrajzát és forgalomban lévő készpénzt helyeztek az időkapszulába, amely ezután az előkészített üregbe került. Az alapkő végül a kerület vezetőinek összeszokott együttműködése révén került helyére. 

 

A munkát a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el. A bontási munkák januárban kezdődtek, és mára a teljes homlokzat bontási munkái befejeződtek. Az újjáépítés során a teljes szigetelést, a homlokzatburkolatot és valamennyi nyílászárót kicserélnek. Az épületen belül új tornatermet is kialakítanak, továbbá új, korszerű villamos és gépészeti hálózatot építenek ki. Felújítják a konyhát is, ennek során modern konyhatechnológiai berendezések kerülnek elhelyezésre. Különleges feladat, hogy az intézmény jellegéhez illő külsőt kapjon az épület, a homlokzatot színes, játékos elemekkel díszítik majd. A tervek szerint a tanév kezdetére készülnek el a felújítással, ekkor az óvoda és a bölcsőde a jelenlegi ideiglenes helyéről visszaköltözhet a megújult létesítménybe. 

 

Az intézmény felújítására több mint 550 millió forintot fordít az önkormányzat – nyilatkozta Dr. Pap Sándor gazdasági- és fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester az Orientpress-nek. "Az elmúlt hat évben hatalmasat fejlődött Kőbánya intézményhálózata" – hangsúlyozta az alpolgármester hozzátéve, a következő nagy feladat az önkormányzati tulajdonú lakások megújítása lesz.

Az Orientpress ünnepélyes alapkőletételről készített összeállítását EZEN a linken hallgathatják meg.

Forrás: Csalad.hu, Orientpress.hu, Pro-koord, Kőbánya.info, Jánosik és Társai Kft.

Last modified on Wednesday, 23 March 2016 14:21

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Minden a helyére kerül
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep
Zajlik a munka
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Építik a tavat
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia