Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az Újhegyi sétány az újhegyieké

Rate this item
(1 Vote)

Elérkezett a várva várt pillanat, május 27-én színes és boldog rendezvény keretében adta át az újhegyieknek a felújított sétányt Kovács Róbert polgármester, Dr. György István kormánymegbízott, Mártonffy Miklós fővárosi főépítész, és Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. 

 

„Régen vártuk már ezt a napot, hogy megújuljon Budapest egyik legnagyobb lakótelepének sétánya, amit már sok-sok éve megálmodtunk. Többször is pályáztunk támogatásra, míg végre sikerült nyerni. Ezúton is köszönjük a fővárosnak, a főpolgármesternek és dr. György István kormánymegbízottnak” – kezdte köszöntő beszédét Kovács Róbert polgármester, aki szerint nagyon fontos, hogy a sétány akadálymentessé vált és közösségi terek nyíltak. „Megújult a közösségi ház, a kicsiknek játszótér, az idősebbeknek, felnőtteknek, sportolni vágyóknak fitneszpark készült, van szökőkút, zöld terület, ahol lehetőségük van a nyugodt és békés időtöltésre. De a munka nem állt meg, tervezünk tovább, hogy a 63 ezer négyzetméternyi felület teljesen megújuljon. Tavaly 8 ezer készült el, idén további 15 ezer négyzetméter fog. Újjávarázsoljuk a több mint 40 éves lakótelep környezetét” – mondta a polgármester, aki köszönetet mondott a munkában részt vállalóknak és az újhegyi lakóközösségnek is.

 

Kőbánya három napon át ünnepelte, hogy elkészült a kerület egyik legnagyobb beruházása, azaz újjászületett Újhegy főutcája. Aki eljött, az láthatta, hogy igazi élményparkká változott a sétány, ahol együtt lehetnek a családok, a legkisebbek és a nagyobbak egyaránt. 

 

A rendhagyó piknik másnapján Balkán-Est, míg harmadnap gyermeknapi forgatag töltötte meg élettel a Mély-tó környékét. A nagyszabású programsorozat keretében bolgár, szerb és görög zenék és táncok, ételkülönlegességek mutatkoztak be, valamint a 100 Folk Celsius koncertje, óriásbáb előadás, sportversenyek és családi programok révén mutatta meg szépségét, sokszínűségét a kerület.

 

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Kőbánya.hu, Kovács Róbert Facebook oldala

Last modified on Thursday, 09 June 2016 14:41

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Dolgos kezek
Épül a Mély tó
A Mély tó
Épül és szépül
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Építési terv
Zajlik a munka
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia