Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újjászületik a Manóvár bölcsőde és a Rece-Fice óvoda épülete

Rate this item
(1 Vote)

Bejárást tartottak a Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Manóvár bölcsőde épületében, amely a Kőbányai Önkormányzat finanszírozásában 340 millió forintból születik újjá. Az eseményen a kivitelező Jánosik és társa Kft., valamint az építtető Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. munkatársai mutatták be az önkormányzat, valamint az óvoda és bölcsőde dolgozói számára az eddig elvégzett munkát, adtak tájékoztatást az átadásig elvégzendő feladatokról.

 

Még el sem készült, de már szép

Az élénk színű, látványos elemekkel és új nyílászárókkal felszerelt épület és a varázslatos kert valósággal elbűvölte a megjelenteket. Az óvónők és a bölcsődei gondozók örömmel fedezték fel újjászülető munkahelyük részleteit, amely nemcsak modern és korszerű, de igazán vidám, gyermekbarát és nagyon szép is lesz. A bejáráson kiderült, hogy a Csillagfürt Bölcsőde néhány hete új nevet és logót kapott, amely ma már a réginél sokkal kedvesebb - Kőbányai Manóvár Bölcsőde nevet viseli.

 

Vidám színek és formák, megóvott növények és fák

A jó hangulatú eseményen Kovács Róbert polgármester elmondta, a Kőbányai Önkormányzat eljutott oda, hogy teljesen át- és újjáépítsen kerületi intézményeket. Ilyen például a Vaspálya utcai épület is, amely nemcsak új külsőt kap, hanem a berendezéstől kezdve és a bútorzaton át egészen a kertig minden elemében újjászületik. Felidézte egy barátja véleményét, aki szerint Kőbánya új neve: Alapkőbánya. A szójáték arra utal, hogy az elmúlt néhány hónap során lerakták a kerületben az Újhegyi sétány, a Kerepesi úti orvosi rendelő, az új önkormányzati ügyfélközpont, a Vaspálya utcai bölcsőde és óvoda épületének, valamint a Xellia gyógyszeripari üzemének alapkövét. A polgármester bízik benne, hogy az augusztusi költözésre minden készen lesz és új intézményben köszönthetik a gyermekeket. Beszéde végén kiemelte, hogy Kőbánya ismét tovább fejlődik!

  

A bejárás résztvevői, és Kovács Róbert polgármester

A beruházásra azért volt szükség, mert a több mint 40 éves régi épület már teljesen elavult volt, a fűtési rendszere gazdaságtalanná vált, nem lehetett megoldani a nyílászárók szigetelését, nagyobb esőzések után rendszeres volt a beázás. Szerencsére az épületnek voltak használható, jó teherbírású részei (pl. az alapok, belső oldalfalak), amelyeket megtartottak, ám el kellett bontani a teljes homlokzatot, a régi tetőszigetelést, az összes aljzatburkolatot és részben a belső válaszfalakat. A felújítás során a tetőt és az oldalfalakat modern technológiával újraszigetelték.

 

A bejáráson részt vett Dr. Pap Sándor és Radványi Gábor alpolgármester is

Az épületek alapterülete nem változott, viszont a belső válaszfalak átrendezése révén mindkét létesítmény sokkal tágasabb, praktikusabb lesz. A felújítás során látványos, modern elrendezésű nyílászárókat szerelnek be, mint ahogy - az intézmény jellegéhez illően - színes,  játékos elemekkel kiegészített külsőt kap a homlokzat is. Korszerű és energiatakarékos villamos és gépészeti hálózatot építenek ki, felújítják a konyhát, amelybe a legmodernebb konyhatechnológiai berendezések kerülnek. 

 

Egész nyáron folyik a munka

A kert felújítását egy külön projekt keretében az Everling Kft. végzi, amely során modern kültéri játékokat telepítenek mindkét intézmény udvarára. Néhány régi, a gyerekek által nagyon kedvelt, még használható játszóeszköz természetesen visszakerül megszokott helyére. A két épület közötti udvari részen kis veteményes konyhakertet alakítanak ki, hogy a kisgyerekek már ovis korukban megismerhessék a zöldségek és gyümölcsök gondozásának fortélyait. A kültéri játszóeszközökön kívül az óvoda és a bölcsőde új belső bútorokkal is gazdagodik. 

A bejárásról készült képgaléria EZEN a linken érhető el.

Forrás: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., Pro-koord, Kőbánya.info

Last modified on Monday, 20 June 2016 12:16

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Régi újhegyi kép
Részből egész
Áll a szobor
Látkép
Épül a Mély tó
A Gergely-bánya
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia