Kőbányai Közösségi Hírlap

Kőbányai városépítő, világklasszis és mesteredző elismerése

Rate this item
(1 Vote)

Amíg Budapesttől Pro Urbe kitüntetést kapott dr. György István kormánymegbízott, Kőbánya volt polgármestere, valamint a kerületben élő Imre Géza világklasszis vívó, addig a Kőbányai Önkormányzat Turi György mesteredzőt, a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának újonnan megválasztott tagját köszöntötte.

Pest, Buda, Óbuda és a Margitsziget egyesítésével született meg az egységes Budapest 143 évvel ezelőtt, 1872. november 17-én. Az évforduló hagyományához tartozik mindazok munkájának az elismerése, akik életművükkel érdemben járultak hozzá a főváros fejlődéséhez, a budapestiek életminőségének javulásához, a nagyváros hírnevének öregbítéséhez.

 

Az Új Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen Dr. György István Kőbánya korábbi polgármestereként, majd Budapest főpolgármester-helyetteseként a főváros érdekében több mint másfél évtizeden át végzett felelősségteljes és kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át a rangos Pro Urbe díjat Tarlós István főpolgármestertől. Szintén Pro Urbe kitüntetést kapott a családjával Kőbányán élő Imre Géza kétszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó. Ő a magyar párbajtőrvívás egyik legsikeresebb vívójaként elért kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeiért, valamint példamutató emberi magatartásáért részesült elismerésben. 

  

Kovács Róbert polgármester a novemberi testületi ülésen abból az alkalomból köszöntötte Turi Györgyöt, a Kőbánya SC vezető edzőjét, hogy a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának tagjává választották. Ezzel ismerték el edzői és sportvezetői munkásságát, amelyet nemzetközi versenyeken szerzett 63 arany, 50 ezüst és 43 bronzérem, 12 Európa-rekord, 5 rövidpályás világrekord, 10 rövidpályás Európa-rekord, 2 junior világrekord és több mint 250 országos rekord fémjelez. A mesteredző mellett a Kőbánya SC elnökének, dr. György István kormánymegbízottnak is kijutott a gratulációból annak kapcsán, hogy az általa irányított egyesület úszószakosztálya az ország magasan legeredményesebb műhelye.

 

Forrás és képek: Kőbánya.hu, Dr. György István Facebook oldala

Last modified on Monday, 05 December 2016 14:11

Édua Infomédia

Top Desktop version