Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai közmeghallgatás

Rate this item
(1 Vote)

Úgy tűnik, hogy a kőbányaiak összességében elégedettek az önkormányzat működésével, hiszen a szokásos éves közmeghallgatáson idén alig ötvenen vettek részt, a megjelentek által jelezett problémák többsége ráadásul nem a kerületi önkormányzat hatáskörébe tartozott. Kovács Róbert polgármester ennek ellenére ígéretet tett arra, hogy közbenjár az ügyek előmozdítása érdekében.


A közmeghallgatás résztvevői

A november 17-ei közmeghallgatás a polgármesteri évértékelővel kezdődött, Kovács Róbert beszámolt az elért eredményekről, ismertette a jövő évre vonatkozó terveket. A résztvevők megtudhatták, hogy a három kőbányai vasútállomás teljes átépítésének tervezésére a MÁV kiírta a közbeszerzést, így a milliárdos beruházás várhatóan két éven belül lezárulhat. Szólt arról, hogy a Népliget sportcélú fejlesztése nem csökkenti a zöldfelület nagyságát, csupán funkciót ad a parknak és sportolási lehetőséget kínál majd minden korosztálynak. Tájékoztatást adott a felújítás előtt álló tűzoltó-laktanyáról, az Újhegyi sétány rekonstrukciójának folytatásáról és az utak, járdák és intézmények folytatódó felújításáról.

Kovács Róbert polgármester évértékelője

A polgármesteri tájékoztató után az állampolgárok tehették fel kérdéseiket. A legtöbb észrevétel a közterületek állapotával kapcsolatban hangzott el, visszatérő problémát jelent az illegális hulladéklerakás jelensége. A Kőkert illetékese mindezek kapcsán elmondta, hogy – bár nem  tartozik a feladataik közé – két teherautóval folyamatosan szállítják el a szeméthalmokat, de nem győzik, mert van, hogy másnapra újratermelődik. A polgármester ígéretet tett a közterület-felügyelet további erősítésére, de emellett arra kér mindenkit, hogy az észlelés pillanatában jelentse be a közterület-felügyelet napi 24 órában működő számára, ha illegális hulladéklerakást, más közterületi szabályszegést tapasztal.

Az eseményen ott volt a polgármester, az alpolgármesterek, a képviselők, az országgyűlési képviselő, önkormányzati tisztviselők, valamint a különböző állami és önkormányzati szolgáltató cégek képviselői

A közterületek rendjével összefüggő probléma a kocsmák, kisboltok környékén előforduló italozás, ami joggal háborítja fel a jóérzésű embereket. Sok feszültséget okoznak a nem megfelelő kutyatartás következményei, így például a gazdák által fel nem takarított ürülék, vagy a lakásokba bezárt állatok állandó ugatása. Dr. Szabó Krisztián jegyző ezzel kapcsolatban adott tájékoztatása szerint csak törvényben részletesen szabályozott módon lehet állatot tartani. Ha ez nem így történik, akkor lehetőség van birtokvédelmi vagy állatvédelmi hatósági eljárást kezdeményezni, amiben az önkormányzat jegyzői hivatala kész tanácsadással segíteni.

Több panasza volt a posta által nem időben kézbesített levelekre. A polgármester ígéretet tett arra, hogy jelzi a problémát a postahivatal vezetőjének, de tart tőle, hogy a Magyar Posta létszámgondjaival függ össze a jelenség, ami túlmutat egy hivatalvezető lehetőségein.

A résztvevők megtudhatták, hogy a közlekedési problémát jelentő Kőér utcai vasúti átkelő kérdése a ferihegyi gyorsvasút megépítésével együtt oldódhat meg, míg a jövő évi informatikai fejlesztésnek köszönhetően a Kőbányát érintő földhivatali ügyek intézése a Budafoki útról átkerül a sokkal közelebb lévő Bosnyák térre.

Forrás és kép: Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 07 December 2016 11:42

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Régi kép
Még nincs kész
Föld út
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
Az iskola
Átadó ünnepség
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia