Kőbányai Közösségi Hírlap

Felhívás síkosság-mentesítési és hóeltakarítási kötelezettség teljesítésére

Rate this item
(1 Vote)

Tisztelt Ingatlantulajdonosok és Társasházi Közösségek!

A hideg időben hulló csapadék hamar ráfagy az ingatlanok előtti járdákra, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára. A 2017. január első felében tapasztalható rendkívüli téli időjárásra tekintettel kérjük szíves közreműködésüket a hóeltakarítási és jégmentesítési feladatok elvégzése érdekében.

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló 32/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 7. §-a, valamint a főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII. 1.) Fővárosi Közgyűlési rendelet 3. §-a alapján az ingatlan tulajdonosa (kezelője, birtokosa) köteles gondoskodni az ingatlana előtti járda, az ingatlanához csatlakozó járda, valamint a járda és az úttest közötti kiépített vagy kiépítetlen terület, járda hiányában az ingatlana telekhatárától számított egy méter széles területsáv gondozásáról, tisztán tartásáról, […] síkosság-mentesítéséről és a hó eltakarításáról.

A Rendelet értelmében, aki síkosság-mentesítési, illetve hóeltakarítási kötelezettségének nem tesz eleget megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, és ötezer forinttól természetes személy esetében százötvenezer forintig, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében ötszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható, valamint a közterület-felügyelő harmincezer forint helyszíni bírságot szabhat ki.

A fentiek alapján kérjük, hogy az ingatlan előtti közterületek, járdák mihamarabbi hóeltakarításáról és a járdák síkosság-mentesítéséről gondoskodni szíveskedjenek. A síkosság-mentesítéshez kizárólag környezetkímélő anyag használható.

Egyben felhívjuk a figyelmüket, hogy amennyiben mulasztásukból eredően az ingatlanuk előtti járdán megcsúszásos baleset történik, úgy az ingatlantulajdonos, illetve a társasházi közösség kártérítési felelősséggel tartozik a károsult felé.

Segítő együttműködésüket köszönjük!
Kőbányai Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály

A kép illusztráció, forrása: Nyugat.hu

Last modified on Wednesday, 18 January 2017 13:04

Édua Infomédia

Top Desktop version