Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kilépett a pártból a kőbányai MSZP alelnöke

Rate this item
(3 votes)

Demeter Márta, aki ezidáig a kőbányai MSZP alelnöke volt, nemcsak kilépett pártból, hanem elhagyta a szocialisták országgyűlési frakcióját is. A kerületben egészen mostanáig kevesen tudtak arról, hogy az MSZP kőbányai alelnöke parlamenti képviselő, ezért a hír sokakat meglepetésként érhetett. De nem csak őket lepte meg Demeter Márta döntése, hanem korábbi párttársait is, akik megdöbbenésüket hangsúlyozták, miután a képviselőnő kilépett a szocialisták parlamenti frakciójából és a pártból is.

Burány Sándor, Kőbánya országgyűlési képviselője, aki az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese is egyben, az MTI megkeresésére elmondta, hogy mélységesen elszomorítja képviselőtársa döntése, amely teljesen váratlanul érte. Emlékeztetett arra, hogy Demeter Márta az egyéni országgyűlési képviselői körzetében lévő kőbányai alapszervezet alelnöke. Burány Sándor közölte, miután Demeter Márta az MSZP támogatásával nyerte el mandátumát, azt várja el tőle, hogy azt adja vissza a szocialista pártnak. Nyakó István, az MSZP szóvivője is megdöbbent Demeter Márta döntésén. Az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, tudomása szerint semmilyen előzménye nem volt a képviselő elhatározásának.

Demeter Márta országgyűlési képviselő, a kép forrása: Demeter Márta Facebook oldala

Demeter Mártát az MTI nem érte el. A Magyar Nemzet információi szerint a képviselő döntését azzal indokolta, hogy az MSZP formális és informális vezetői közül többek tettei is olyan kérdéseket vetnek fel, amelyek egyértelműen megkérdőjelezik a párt hitelességét, illetve elkötelezettségét a kormányváltásra. A volt kőbányai alelnök eddig a Facebook oldalán sem indokolta döntését.

Az MSZP az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy sajnálattal értesültek a kilépésről, ugyanakkor emlékeztették a képviselőnőt, hogy parlamenti mandátumát az MSZP szavazóitól kapta, ezért vissza kell adnia képviselői helyét, hogy azt továbbra is egy MSZP-s politikus tölthesse be.

A házszabály szerint ugyanakkor ha valamely képviselő frakciótagsága megszűnik, a képviselő - tekintet nélkül a tagság megszűnésének módjára - függetlenné válik. A függetlenné vált képviselő a képviselőcsoport-tagsága megszűnését követő hat hónap elteltével bármely képviselőcsoporthoz csatlakozhat. A Demeter Márta kilépésével az MSZP országgyűlési képviselőcsoport létszáma 28-ra csökkent, a függetlenek száma 11-re nőtt.


Demeter Márta 1983-ban született, 2014 óta országgyűlési képviselő, szakterülete a biztonságpolitika, emellett a külügyi bizottság tagja volt eddig. Az MSZP-ben előbb a zuglói pártszervezetben politizált, majd mostanáig a kőbányai MSZP alelnöke volt. 2012 és 2014 az MSZP országos elnökségének volt a tagja, tavaly ismét indult a tisztségért, de nem választották meg a nyári tisztújító kongresszuson.

Forrás: MTI, Demeter Márta Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 01 February 2017 10:45

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Épül a Mély tó
Föld út
Dolgozik a daru
Épül és szépül
A Gergely-bánya
Az iskola
Zajlik az éptkezés
Régi kép
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia