Kőbányai Közösségi Hírlap

Ismét gyermekek nyári táborozását támogatja dr. György István

Rate this item
(1 Vote)

Idén is kőbányai és kispesti gyermekek táborozását támogatja dr. György István budapesti kormánymegbízott, a hagyományos „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertjén összegyűjt nagylelkű felajánlásokból. Száz kőbányai és száz kispesti gyermek pályázhatott a fejenként 15 ezer forintos támogatásra.


Több mint kétszáz gyermek nyári táborozását támogatja idén is dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja a december „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertjén összegyűlt nagylelkű felajánlásokból. A tavalyi évhez hasonlóan idén is 100 kőbányai és több mint 100 kispesti gyermek nyaralását támogatják a Kőbányai Szociális Védegylet és a Kispesti Társaskör Egyesület pályázatain keresztül. Idén több mint hárommillió forint adományból gyermekenként 15 ezer forintos támogatást nyertek el a családok.

A kőbányai gyerekek és szüleik a Kőrösi Kulturális központban rendezett családias ünnepségen vehették át a gyermekenként 15 ezer forintos támogatásokat dr. György István kormánymegbízottól és Kovács Róberttől, Kőbánya polgármesterétől. A rendezvényen dr. György István és a gyerekek közösen egy dalt is elénekeltek, amelyeket a kormánymegbízott gitáron kísért.

Dr. György István és Póka Egon basszusgitáros zenésztársaikkal 2011 óta minden évben megrendezik az immár hagyományos Adjunk a húroknak… jótékonysági koncertet. Az elmúlt években összegyűlt több mint 15 millió forintból segítették a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt, a kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit számítógépekkel és fitnesz eszközökkel lepték meg, de hozzájárultak a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is, valamint gyógyászati segédeszközöket vásároltak a Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára. 

– Amikor hat évvel ezelőtt barátommal, Póka Egonnal elindítottuk az „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” című jótékonysági koncertet a kőbányai KÖSZI-ben, még nem is gondoltuk volna, hogy ennyi örömet és boldogságot élhetünk át együtt a nyerteseinkkel. Tavaly, amikor száz-száz kőbányai és kispesti gyermek táborozását segítettük, a rengeteg csillogó szempárt látva határoztuk el, hogy idén is erre a célra ajánljuk fel a koncertre érkező támogatásokat – mondta dr. György István.

Forrás: Kőbánya.info, Kőbánya.hu, Dr. György István Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 31 May 2017 15:51

Édua Infomédia

Top Desktop version