Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új játszótér a Száva parkban

Rate this item
(1 Vote)

Vadonatúj játszóteret épített a Kőbányai Önkormányzat a Száva parkban. Közel 2 ezer négyzetméteren két korosztálynak összesen 15 játszóeszközt alakítottak ki, valamint új utcabútorokat, ivókutat, kerékpártárolókat helyeztek ki, illetve sok fát és növényt telepítettek. A Kőbányai Önkormányzat 38 millió forintból új, műfüves burkolatú játszóteret alakított ki a Száva parkban, a Metrodom Cégcsoporttal kötött településrendezési szerződés keretében biztosított támogatással.

 

A 12 évnél fiatalabb gyermekeket 450 négyzetméteren egy kerekesszékes hinta és 9 különböző játszóeszköz várja (kéttornyú kombinált mászóvár, kombinált mászócső egyensúlyozóval, fészekhinta, kétüléses hinta bölcsőüléssel, kétüléses hinta lapüléssel, rugós mérleghinta, rugós bárány, rugós motor és homokozó). A 12 évesnél idősebb gyerekeknek műfűvel, homokkal és ütéscsillapító burkolattal ellátott területen alakítottak ki új játszóteret. 1200 négyzetméteren kötélpiramis, kötélpálya, függeszkedő, háromelemes nyújtó és korlát várja a kiskamaszokat. A korszerű játszótereken biztonságos körülmények között játszhatnak a kisebb és a nagyobb gyerekek egyaránt.

 

A szalag ünnepélyes átvágása, illetve a játszótér kis birtokosai, a gyerekek

A beruházás részeként a Kőbányai Önkormányzat új térburkolattal egészítette ki a meglévő járdaszakaszokat, 20 fát és 1500 évelő növényt ültetett, ivókutat, kerékpártárolókat, valamint a játszóeszközökhöz illeszkedő utcabútorokat helyezett el. Így a kísérő szülők, nagyszülők, illetve a parkba látogató, pihenni vágyó felnőttek, idős emberek is kulturált körülmények között kapcsolódhatnak ki.

 

Kovács Róbert polgármester az átadó ünnepségen

Bár az eső az átadáson végig esett, ez szerencsére nem rontotta el az izgatott gyermekek örömét, akik vidám műsorral köszöntötték majd vették birtokba az új játszóteret. A nemzeti szín szalagot Kovács Róbert polgármester, Dr. György István kormánymegbízott, Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek, Marksteinné Molnár Julianna képviselő asszony és a fejlesztést támogató Metrodom Cégcsoport képviselője vágta át.

Dr. György István kormánymegbízott kiemelte, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek is használhatják a szépen rendbe tett Száva parki játszóteret, amelyet immár birtokba vehet Kőbánya apraja-nagyja. Megköszönte Kovács Róbert polgármester, a képviselő-testület, a kivitelezők és minden közreműködő munkáját és hozzáállását, hiszen ez a fejlesztés is összefogás eredménye. A gyermekeknek sok eltöltött örömteli órát kívánt az új játszótéren.

 

Dr. György István kormánymegbízott a gyerekek között

Forrás és képek: Kőbánya.hu, Dr. György István kormánymegbízott Facebook oldala, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Monday, 30 October 2017 10:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Látkép
Régi kép
A Mély tó
Építési terv
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Föld út
Régi újhegyi kép
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia