Kőbányai Közösségi Hírlap

Tiszta udvarok és rendes házak hoznak elismerést a kerületnek

Rate this item
(1 Vote)

Kőbánya elnyerte a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyen Budapest Főváros Önkormányzatának különdíját, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség elismerését is. Az elismerést nem véletlenül érdemelte ki a kerület, hiszen az Önkormányzat szívén viseli Kőbánya állapotát és jelentős erőfeszítéseket tesz azért, hogy tisztább, rendezettebb és élhetőbb környezetben élhessünk. Ebben partnerként tekint az itt élő emberekre, akik közül évről évre egyre többen vesznek részt a kerületszépítő akciókban és járulnak hozzá ahhoz, hogy minél szebb legyen otthonunk. 

 

Az eredmények elérésében jelentős szerepet játszanak a "Tiszta udvar, rendes ház", a "Virágos Kőbányáért", valamint a "Tiszta, rendezett Kőbányáért" kerületszépítő mozgalmak, amelyek Kovács Róbert polgármester kezdeményezésére indultak el 2011-ben. Az idei november 6-án megrendezett díjátadó rendezvényen a városvezető köszöntőjében kiemelte, hogy egyre többen érzik úgy, csatlakoznak a mozgalmakhoz, ezzel is szebbé téve lakókörnyezetüket és tágabb pátriájukat, Kőbányát.

 

Idén 97 címnek "Tiszta udvar, rendes ház" táblát, a díjat megtartóknak 123 oklevelet, 7 "Tiszta, rendezett Kőbányáért" elismerést, 33 "Virágos Kőbányáért" oklevelet és 11 "Legszebb konyhakertek" elismerést adott át Kovács Róbert polgármester és a körzetek egyéni önkormányzati képviselői. A Kőbányai Önkormányzat munkatársai, a szakmai zsűri kora nyártól októberig járták a jelölést kapott portákat és végezték az értékelést. A "Tiszta udvar, rendes ház" elismerésben részesültek közül egyre többen „visszatérők”, akiknek már van táblájuk, de fontosnak tartják az elnyert címüket évről évre megújítani.

 

Kovács Róbert a Facebook oldalán a következőket írta: "Kőbánya szépül! Az idei esztendőben 97 címnek Tiszta udvar, rendes ház táblát, a díjat megtartóknak 123 oklevelet, 7 Tiszta, rendezett Kőbányáért elismerést, 33 Virágos Kőbányáért oklevelet és 11 Legszebb konyhakertek elismerést adtunk át képviselőtársaimmal a gondos kőbányaiaknak. Köszönöm Önöknek, hogy együtt tesszük még szebbé otthonunkat, Kőbányát!"

Forrás: Kőbányai Önkormányzat, Kovács Róbert Facebook oldala

Édua Infomédia

Top Desktop version