Kőbányai Közösségi Hírlap

"Liget tér" ötletpályázat eredményhirdetése

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat ötletpályázatot hirdetett, amelynek célja a Liget tér jövőbeli arculatának kialakítását elősegítő ötletek összegyűjtése volt, különös tekintettel a téren található szolgáltatóház további hasznosítására vagy elbontása esetén új funkció kialakítására. Az ötletpályázat sikeresen lezajlott, eredményéről a lenti összegzésben olvashat bővebben.

A két nyertes pályázat -megosztott első helyezettek munkái- az alábbi linkekre kattintva megnézhetők:

Eszenyi Zsófia Ilona és Trásy Krisztina <> Dorka Noémi 

A pályázati kiírásra készített további pályamunkák az alábbi linkre kattintva megtekinthetők EZEN a linken.

ÖSSZEGZÉS

Az ötletpályázat célja a kőbányai Liget tér jövőbeli arculatának kialakítását elősegítő ötletek összegyűjtése volt, különös tekintettel a téren található szolgáltatóház további hasznosítására vagy elbontása esetén új funkció kialakítására.

Az ötletpályázatra a pályázati kiírásban rögzített 2012. február 23-i határidőig 24 db pályamű érkezett be, illetve került postán feladásra. A pályázatok bontása 2012. március 8-án 14.00 órakor a Polgármesteri Hivatal I. em. 100. tárgyalójában megtörtént. Formailag valamennyi pályamű megfelelt a pályázati feltételeknek, ezért a Bírálóbizottság minden pályaművet értékelt.

A pályaművek értékelésére a bontás napján, valamint 2012. március 23. 9.00 órakor került sor. A Bírálóbizottság részletesen áttekintette valamennyi pályaművet, és megállapította, hogy színvonalas és értékes ötleteket tartalmazó pályaművek születtek. Az értékelés során két csoportra bontották a pályaműveket: az egyikbe a szolgáltatóház elbontásával kialakítható közterület-alakítási javaslatok, míg a másik csoportba az épület felújításával és átalakításával kialakítható új funkciókra vonatkozó javaslatok kerültek. A tervek rámutattak arra, hogy a Liget téri szolgáltatóház új funkciójának kialakítása és környezetének rendezése igen összetett feladat.

Mivel mindkét csoportban voltak értékes, hasznosítható ötletek, a Bírálóbizottság úgy döntött, hogy megosztott I. díj kiadására tesz javaslatot. A Bírálóbizottság értékelése alapján Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat polgármestere, mint Kiíró, a "Liget tér" környezetalakítási ötletpályázat nyerteseként megosztott I. díjban részesítette:
- Eszenyi Zsófia Ilona és Trásy Krisztina 14-es sorszámú pályaművét, és
- Dorka Noémi 5-ös sorszámú pályaművét.

Az eredményhirdetésre és ünnepélyes díjátadásra 2012. április 6-án került sor az I. em. 115. teremben. A díjakat Kovács Róbert polgármester adta át, a pályaműveket a Bírálóbizottság elnöke, Marksteinné Molnár Julianna elnök asszony és Szlovicsák István értékelte. A pályaművek megtekinthetők az önkormányzat honlapján, valamint hamarosan kiállításra kerülnek a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Bírálóbizottság

Last modified on Saturday, 26 May 2012 11:05

Édua Infomédia

Top Desktop version