Kőbányai Közösségi Hírlap

Cseh Tamás Nap Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Noha csak második éve rendeztek Cseh Tamás Napot Kőbányán, a daloknak ez az ünnepnapja újabb ismétlést, hagyományt kíván… Ez derült ki a rengeteg pályázatból, a seregnyi előadóból, alkotóból és a gálaestre kíváncsi tömegből, amelyben a somogyiaktól a borsodiakig szinte minden régió képviseltette magát. Többségében természetesen kőbányaiak voltak... 

 

,,Most elmondom, mid vagyok, mid nem neked.
Vártál ha magadról szép éneket,
dícsérő éneked én nem leszek,
mi más is lehetnék: csak csönd neked. 

E szó jó: csönd vagyok, csönded vagyok.
Ha rám így kedved van maradhatok,
ülhetsz csak tűrve, hogy dal nem dicsér,
se jel, se láng csak csönd, mely égig ér.”

Csak ilyen dalsorokkal, azaz verssorokkal szabad kezdeni egy Cseh Tamás napi dalverseny összefoglalóját és egy rövidke örömüzenettel, amely az " És mi most itt vagyunk, éneket hallgatunk...”, azaz a dal kategóriában nyertes csapat Facebook oldalán volt olvasható: „Közhírré tétetik: az Eklek Trió 2014. január 18-án délután, estefelé, 18 óra magasságában, Kőbánya szívében megnyerte a CSEH TAMÁS NAP fődíját és különdíját!!!! Este több száz ember előtt játszhattunk a gálán, nyáron pediglen koncertezhetünk az Ördögkatlan Fesztiválon!!!!” Ez az örömüzenet csak egy volt a sok közül, amit a dal napján szerte küldtek fellépők és nézők a Kőrösi Kulturális Központ termeiből. Legfőképpen a színházteremből, hiszen a mintegy négyszáz érdeklődő itt lehetett fül és szemtanúja a legjobbak esti jutalomjátékának. A már említett dal kategóriában egyébként Suhajda Attila vezette „Önként és Dalolva Társulat” lett a második, míg a Kerényi Zsolt és Fenyves Gábor alkotta duó kapta a harmadik díjat.

 

A „Dallam a szabadságról" kategóriában Szerémy György nyert (exfeleségei által alkotott vokáljával), második díjat kapott az Akusztik Art duó, míg a harmadik helyezést Nagy Balázsnak ítélte oda a zsűri.  

A Cseh Tamás Nap Kőbányán 2014 pályázat "Egy képre gondolok tudod...."
1. helyezett: Talpas Pál - Talpas Illés - Nagy Zsófia, ,,Megyek az utcán..." c. klip
2. helyezett: Fejt Bálint, ,,El vagyok veszve" c. klip
3. helyezett: Barcza Rita, Csönderdő c. képsorozat

„Egy képre gondolok, tudod…” kategóriájában, vagyis a videók és fotók versenyében a Nagy Zsófia, Talpas Pál, Talpas Illés által készített „Megyek az utcán” című klip nyert, második lett Fejt Bálint „El vagyok veszve” című műve, a harmadik díjat pedig Barcza Rita „Csönderdő” című fotósorozata kapta.  

A díjakat a szakmai zsűri tagjai, vagyis Kecskeméti János dalszöveg író, Háy János író, Mispál Attila rendező, valamint a Cseh Tamás nap legfőbb szervezője, Joós Tamás énekmondó, a Kőrösi igazgatója és Weeber Tibor alpolgármester adta át az előadóknak, illetve filmkészítőknek. Az est zárásaként Másik János koncertjét élvezhették a dalok szerelmesei.

 

A csodás napról szóló, az ott felvonuló színeket felvonultatni nem tudó összeállítás végére még egy Facebook idézet, amely Kovács Gyulától származik és a rendezvény oldalán is megtalálható: "Egy szó mint száz, ez egy remek délután és este volt. Már csak ezért is megéri kőbányainak lenni. Köszönet érte az ötletgazdának, a szervezőknek, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ dolgozóinak, a versenyzőknek, zsűrinek, a fellépő művészeknek és nem utolsó sorban a közönségnek."

Szerző és képek: Kőbánya.hu, a Kőbánya.hu eseményről készített képgalériája EZEN a linken érhető el!

Last modified on Monday, 27 January 2014 08:51

Édua Infomédia

Top Desktop version