Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Művészeti juniális az Újhegyi Közösségi Házban

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesülete Művészeti Juniálist rendezett az Újhegyi Közösségi Házban: a nagyszerű programon a művészek bemutatták azokat a foglalkozásokat, amelyeket majd egész nyáron kipróbálhatnak az ide látogatók. 

Az épület előtti fedett részen, festőállványon készült a Ház mandalája. A festést Gál Magdolna festőművész és Hajnal Piroska művészetterapeuta vezette. A következő asztalnál, Tényi Katalin textilművész mutatta meg és segítette a gyerekeket és a felnőtteket, hogyan a kell a textilt, a vászonszatyrot megfesteni.

 

A szabadtéren még egy asztal állt, itt Horváth György fazekas szakoktatóval agyag tárgyakat lehetett készíteni. És a ház előterében, az asztalnál Krausz Margit festőművész, lemezdomborítás technikájára tanította az érdeklődőket. És résztvevőkben nem volt hiány, annak ellenére sem, hogy az utolsó órában a nagy eső kiürítette a sétányt! Igazi családi délelőtt volt, gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel.

 

Rengeteg remek alkotás készült, a „Ház mandalája” megtekinthető az Újhegyi Közösségi Házban.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a nyári művészeti foglalkozásokra, minden program ingyenes lesz! 


A Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesülete egész nyáron ingyenes művészeti programokat szervez az Újhegyi Közösségi Házban. A 2000-ben alakult egyesület összefogja a Kőbányán élő képző- és iparművészeket. Tagjai grafikusok, festők, szobrászok, textilművészek, ötvösök, üvegművészek és keramikusok. A pályakezdő fiataltól az életművet maguk mögött tudó időskorú művészig vannak tagjaik, akik számtalan stílusirányzatot képviselnek: klasszikus portré-, táj- és csendéletfestészet, szürreális irányzat, minimal art. Az alkotóművészek több rangos elismerést, díjat kaptak: Munkácsy-díjas, Ferenczy Noémi-díjas, Derkovits, valamint Europa Nostra-díjas, Kőbánya Díszpolgára, Kőbánya Kíváló Művésze díj. Egy-egy technika kiválasztásával, a művész vezetésével megismertetni az adott művészeti ágban a speciális technikákat, a közös gondolkodás az alkotás folyamatát teszi sokszínűvé.

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesülete, Gera Zoltán softmenedzser, Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Városfejlesztési Divízió

Last modified on Tuesday, 21 June 2016 13:18

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Építési terv
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
Még nincs kész
A Mély tó
Az iskola
Régi kép
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia