Kőbányai Közösségi Hírlap

2015. máj. 21., csütörtök 09:07

Napközis nyári lovas tábor Óhegyen

Az óhegyi "Nagyi kertjében" napközis nyári lovas tábor várja a 6-12 éves korú gyermekeket  június 22-től augusztus 10-ig. A legfeljebb hat fős csoportok heti öt napon, hétfőtől péntekig ismerkedhetnek a lovakkal és a lovaglással. 

Programok:
- reggeli 8 órakor (Érkezés 7 órától)
- felkészülés a lovaglásra, lovak felnyergelése
- délelőtt napi fél óra lovaglás
- tízórai
- lovaknak csemegeosztás
- ebéd (Gyerek centrikus házias étel)
- délután ismerkedés az állatokkal (lófajták, lóval való helyes bánásmód, szerszámok megismerése)
- kézműves foglalkozás (általában lovakkal kapcsolatos), játék
- uzsonna 16 órakor
- távozás 17 óráig

További információ, kapcsolat:
Telefon: Vas Lászlóné: 06/30-647-32-83, Vas László: 06/20-960-49-26
Weboldal: nagyikertje.mindenkilapja.huFacebook oldal: facebook.com/nagyikertje
Szolgáltatások áráról EZEN a linken tájékozódhat.
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: 1103 Bp. Diósgyőri u. 18/b, Budapest, 1103

Kategória: Ajánlat
2015. máj. 10., vasárnap 22:48

Sajáttestsúlyos edzés Kőbányán

Egyedülálló, ingyenes programsorozatot szervezünk, a mozgást és a sportot kedvelők számára. Májustól júniusig 14 alkalommal különböző helyszíneken várjuk az egyre népszerűbb saját testsúlyos edzés híveit akik profi sportolók útmutatásával dolgoztathatják meg izmaikat, tanulhatják meg a különböző fogásokat és edzésformákat. Az elmúlt években sokat tettünk a sportolási lehetőségek bővítéséért: ma már Kőbánya minden pontján elérhetőek az ingyenes, szabadtéri eszközök. Kivilágított, korszerű burkolatú futókört építettünk az Óhegy parkban, minden városrészben telepítettünk szabadtéri fitnesz- és saját testsúlyos edzőparkot. Felújítottuk a parkjainkban elérhető pingpong asztalokat és kosárlabda palánkjainkat. 

VÁRJUK A MOZGÁS SZERELMESEIT, VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT! KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁST ÉS JÓ SPORTOLÁST KÍVÁNOK!

Kovács Róbert
Kőbánya polgármestere

 

Kategória: Sport
2015. máj. 07., csütörtök 10:41

Majális hallal

Ha május első napja, akkor Halmajális Kőbányán. Ma már ezt Budapest-szerte, sőt, országszerte tudják. Az Óhegy parki rendezvényen megfordult jóval több mint tízezer látogató – bárhonnan is jött – színes programokat várt és úgy tűnt, mindenki remekül érezte magát.

 

Az Óhegy-park ismét remek hátteret adott Kőbánya egyik legnagyobb rendezvényének. A Kovács Róbert polgármester teljes támogatásával és a Kőbányai Önkormányzat anyagi segítségével megvalósult programnak ismét nem nagyon volt párja széles e hazában. Legfőképpen azért, mert itt ismét a kőbányaiak és a vendégek szórakoztatásáról volt szó, nem a május elsején megszokott politizálásról.

  

A Kovács Róbert polgármester által meggyújtott „közös tűzről” sok kis láng lobbant és hamarosan rotyogtak a bográcsokban a finomabbnál finomabb hallevek – mert mi főjön más egy halmajálison? Majdnem negyven csapat indult a halászlé főző versenyen és a délután megtartott díjkiosztón új célt is kitűztek a díjátadók: azt szeretnék, ha jövőre legalább félszáz versengő halas-csapat csapna a halak közé… Apropó, idén a többségében ismert celebekből álló zsűri a Hal-dorádó csapatának ítélte a fődíjat, amely az arany fakanál díjon kívül egy hétvégi pihenés ellátással Arlón, az önkormányzat üdülőjében.

  

A programra visszatérve: a Törekvés táncosainak a közönséget is bevonó májusfa kitáncolása után nem csak a gyerekek élvezhették Korpás Éva, elsősorban nekik összeállított dalait. Ugyanez mondható el a sokak által főleg humoristaként ismert Dolák-Saly Róbertről is, aki a vidámságát Kőbányán ugyancsak a fiatalabb korosztálynak szánta. 

 

A színpadot a gyerekek után a fiatalok foglalták el, a televíziók tehetségkutató műsoraiból ugyancsak jól ismert April Project varázsolta el akrobatikus táncával a közönséget. Majd jött a sok kőbányai által ismert Csepregi trió és Molly, akik a középkorúak slágerigényét elégítették ki – nagyon magas fokon. Nótár Mary és a még mindig pörgő Szandi pedig föltette a koronát a Halmajális színpadi eseményeire. 

 

A kőbányai május elseje persze a színpadon kívül is „dübörgött”, az ide telepített vidám park, illetve játszópark és állatsimogató a gyerekeknek okozott felejthetetlen örömet, míg a különböző szervezetek sátrainál a felnőttek kaphattak élményeket – vagy éppen információt. Megtalálhatták – többek között – a kerületi ifjúsági szervezeteket, az állatvédőket és karitatív szervezetek képviselőit is. 

 

És megtalálhatták a legjobb mesterszakácsok által készített hamisítatlan, szegedi halászlevet, amelyért megérte többet sorban állni. Aki megkóstolta, tudja miről beszélek…

 

Úgy tűnik, az égiek is bábáskodnak a kőbányai Halmajális sikerei fölött, hiszen amíg az országban erős szél, vagy eső keserítette a vigadni vágyók örömét, az Óhegy parkban csak arra kellett ügyelni, hogy hideg maradjon a sör, vagy a bor, amíg a tányérról elfogy a halászlé, vagy épp a diétás csülök könnyű körettel…

 

Szerző és képek: Kőbánya.hu

Az Óhegy Parki Futókör Facebook oldalon lázas like-gyűjtögetés zajlik napok óta. Az oldalon olvasható információk szerint minden hétfőn ingyenes futóedzések lesznek az Óhegy parkban abban az esetben, ha legalább ezren lájkolják a felhívást tartalmazó képet. Hétfő reggelig 525-en tetszikelték a képet! 

Aki szeretné támogatni a kőbányai futó közösséget, az kattintson a képre, majd lájkolja a Futókör oldalán megnyíló felhívást! 

Kategória: Közösség

Pünkösdi Koncert a Mindenki Templomában május 16-án, szombaton 17:00 órától. További részletek a plakáton:

Kategória: Aktuális
2015. máj. 01., péntek 10:59

Féláron fagyizhatunk május 8-án!

A magyar kézműves fagylalt napján, azaz 2015. május 8-án féláron fagyizhatunk az ország számos pontján, köztük négy kőbányai helyszínen! 

A kezdeményezéshez a kerületben négy fagyizó csatlakozott:
- Állomás utca 16.: Lefi cukrászda
- Bársonyvirág utca 1. (Jászberényi út Bársonyvirág utca sarok): Katica fagyizó
- Újhegyi Sétány 14/A: Wind Cukrászda
- Sibrik Miklós út - Mádi utca sarok: FagyiZó-na Cukrászda és Fagylaltozó

Tovább helyszínekről EZEN a linken tájékozódhat! Térképen ide kattintva nézhetőek meg a fagyizók!

Kategória: Aktuális
2015. április 10., péntek 16:23

Kőbányai Halmajális május 1-jén

A Kőbányai Önkormányzat idén is megrendezi a Kőbányai Halmajálist, amely május 1-jén egész napos kikapcsolódást ígérő programsorozattal várja a családokat az Óhegy parkban. 

Kategória: Közösség

A Kőbányai Önkormányzat idén is megrendezi a Kőbányai Halmajálist, amely május 1-jén egész napos kikapcsolódást ígérő programsorozattal várja a családokat az Óhegy parkban. Az ünnepen lesz játékos virtusvetélkedő is, amelyre várják baráti társaságok és közösségek jelentkezését. Nevezési határidő: április 28.! A versenyről további információt a plakáton talál!

Kategória: Aktuális

A Jamland Hip-Hop Tánciskola kőbányai stúdiója várja az érdeklődőket a Harmat Általános Iskolában. További információárt kattintson a plakátokra!

 

Kategória: Ajánlat

Az Óhegy Parki Futókör Facebook oldal rekordkísérlet szervez az Óhegy parkban április 11-én. A következő felhívást tették közzé: "Gyere és fuss velünk akár 2 órán át az Óhegy Parkban! Gyűjtsünk össze együtt minél több kilométert, minden egyes kör számít!!! Várunk mindenkit szeretettel, mert futásra születtünk."

A rekordkísérlet Facebook oldala: EZEN a linken érhető el.
Indulás: Csősztorony Bisztró, Harmat utca 31.
Időpont: 2015. április 11. 10:00–12:00 óra között

Kategória: Sport
1. oldal / 35

Édua Infomédia

Top Desktop version