Kőbányai Közösségi Hírlap

Kőbánya zenei múltja, jelene és reménybeli jövője nemcsak arra kötelezett bennünket, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzunk, nekik lehetőségeket kínáljunk, hanem arra, hogy 2013-ban először egy blues fesztivállal ünnepeljük meg az itt élő és az innen elszármazó zenészeket. 

A tavalyi fesztivál sikere - melynek ötletadói Kovács Róbert Kőbánya polgármestere, Póka Egon Kőbánya díszpolgára a Kőbányai Zenei Stúdió vezetője és Joós Tamás a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ igazgatója voltak - egyértelművé tette, hogy az egyszeri alkalomból hagyomány szülessen és minden év augusztus hónapjában a kőbányai Óhegy parkban zenei programmal álljunk Kőbánya és Budapest közönsége felé.

Az 2014. augusztus 19-én, 15.00 órakor kezdődő fesztiválon a következő együttesek várják a blues szerelmeseit. A program végén tűzijáték szórakoztatja a közönséget. Fellép: Deák Bill Blues Band, Horváth Charlie és zenekara, Török Ádám és a Mini, Abaházi Group, BÁBEL együttes (Kőbányai Zenei Stúdió). Műsorvezető: Abaházi Csaba (Class FM)

A fellépők sorrendben:
15.00 ABAHÁZI GROUP
16.00 TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI
18.00 HORVÁTH CHARLIE
19.15 BÁBEL együttes (Kőbányai Zenei Stúdió)
20. 30 DEÁK BILL BLUES BAND
22.15. TÜZIJÁTÉK

Műsorvezető: ABAHÁZI CSABA (CLASS FM)
Támogatók: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat, Csősztorony, EPA MEDIA,
Rendező: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

 

 

Forrás: Kőrösi.org

Kategória: Közösség
2014. július 20., vasárnap 00:30

Lakás eladó az Óhegy park mellett

Tulajdonostól Kőbánya legszebb részén, Óhegy park melletti lépcsőházban eladó 2 szobás, gázcirkó fűtéses, barátságos, napfényes, tehermentes lakás. Az első emeleti, termoablakokkal felszerelt lakásban különálló WC, hatalmas tükörajtós gardrób, kamra, ablakos fürdő és konyha szolgálja a lakók kényelmét. A szobák egybenyithatóak és külön is megközelíthetőek. Gyönyörű a környék, az Óhegy parkhoz csupán egy úttesten kell átsétálni, szinte saját parkja a háznak, karnyújtásnyira kerékpárút, játszóterek, madárcsicsergés. Jó állapotú társasház, nyugodt lakóközösség. Rendkívül alacsony rezsi a cirkófűtésnek köszönhetően, a környéken nagyon kevés ilyen lakás van. Az ár irányár.

Alapterület: 57 m2
Szobák: 2
Emelet: első
Irányár: 11,99 M Ft (210 351 Ft / m2)

Elérhetőség: (36) 30-256-8013

További információ EZEN a linken.

 

  

Kategória: Ajánlat
2014. július 04., péntek 10:06

Tovább javul a közbiztonság Kőbányán

Kőbánya három közterületén helyeznek el újabb, a X. kerületi rendőrkapitányságra bekötött térfigyelő kamerákat: a Sörgyár utca – Lavotta utca és az Óhegy utca – Kőér utca kereszteződésében, valamint a Sírkert úti villamos megállóban, az Új Köztemető előtt. A költségeket a kormány állja.

Újabb kormányzati segítség érkezik Kőbányára: ezúttal a közbiztonság javítására nyert el kerületünk 7,8 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást. Így Kőbánya egyike lett annak a 177 magyarországi településnek, amelyet a kormány támogat a térfigyelő kamerarendszer kiépítésében. A rendszer bővítésével tovább tudjuk javítani a közbiztonságot: statisztikák szerint a térfigyelő kamerákkal felszerelt településeken, felére-harmadára csökken a bűncselekmények száma. Nem csak a bűnmegelőzésben segít, hanem a rendőrség munkáját is segíti, hatékonyabbá téve a bűnözők elfogását.

Az önkormányzat június 19-én írta alá Pintér Sándor belügyminiszterrel azt a támogatói szerződést, amely alapján néhány héten belül három új helyszínre szerezhet be Kőbánya térfigyelő kamerákat. Ezek olyan közterületeket figyelnek majd, melyek közelében nem található kamera, és a kerületi rendőrkapitányság bűnügyi statisztikái alapján szükséges kihelyezésük, valamint lakossági igény is mutatkozik rájuk. A bruttó 7,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból Kőbánya olyan területeire kerül kamera, amelyek folyamatos ellenőrzése közbiztonsági szempontból különösen indokolt.

A kerületi rendőrkapitányság javaslata alapján három helyszínre kerül kamera. A Sörgyár utca – Lavotta utca sarkán, a Bajcsy-Zsilinkszy kórházhoz közeli parkolóból sok autófeltörésről érkezik bejelentés. Az Óhegy utca – Kőér utca kereszteződésében az átmenő forgalom figyelemmel kísérése miatt indokolt a kamera elhelyezése, valamint a közelben található Óhegy parkban tartózkodók biztonsága érdekében. A Sírkert utcai villamosmegállóban az Új Köztemető miatt indokolt a kamera elhelyezése: a sírkert egész évben nagyszámú látogatót fogad, így a vagyon elleni bűncselekmények kockázata is magas.

Ezzel a bővítéssel a Kőbányán működő térfigyelő kamerák száma összesen 77 lesz – ez az egyik legmagasabb kerületi arány a fővárosban. A kamerák nagy felbontásúak, így jó minőségű képek segítik a bűnüldözők munkáját. A Kőbányai Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerületiek közbiztonságára: évente 250 millió forintot költ csak a kamerás térfigyelő rendszer működtetésére. 

A térfigyelő kamerák üzemeltetője a KŐKERT Kft., a kamerák képeit a X. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai figyelik éjjel-nappal. A térfigyelő központ észleléseire április óta a Kőbányai Önkormányzat Közterület-felügyelete 24 órás reagáló járőrt működtet.

Természetesen nem csak a kamerák, hanem a megerősített rendőrség is vigyázza közbiztonságot. A kormány a rendőrséget is megerősítette mind létszámában, mind pedig eszközeiben. Ma már az ország minden településén, így Kőbányán is van állandó rendőri jelenlét, amely szintén növelte a közbiztonságot. Emellett tavaly életbe lépett minden idők legszigorúbb Büntető törvénykönyve, amelynek köszönhetően ma már a törvénynek visszatartó ereje van. Szigorú, tetteikkel arányos válaszra számíthatnak a magyar társadalmat leginkább irritáló, a társadalomra leginkább veszélyes bűncselekmények elkövetői. Ma már nincs pardon a kis értékű lopások elkövetőinek,  az uzsorásoknak és az idősek elleni bűncselekmények elkövetőinek sem. A bevezetett 3 csapás törvénynek köszönhetően a visszaeső erőszakos bűnözőket egy életre rács mögé tudjuk küldeni.

A cél még több rendőr, még erősebb rendőrség, még gyorsabb bíróságok és még nagyobb rend. Kőbányát ebben a térfigyelő kamerarendszer fejlesztése is segíti. A bűncselekmények száma jelentősen tovább csökken, az itt élők biztonság érzete pedig javul.

 A kamerarendszer bővítéséről tartott sajtótájékoztató. Jobb oldalon Radványi Gábor alpolgármester, mellette világos zakóban Kovács Róbert polgármester

Szerző és képek: Kőbánya.hu

Június 7-én délelőtt 9 órai kezdéssel a Harmat Általános Iskola udvarán megtartották az idei Júniusi Közösségi Vásárt és Pünkösdi sokadalmat. A rendezvényt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi Csoportja, a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány, a Kőbányai Fiatalok Egyesülete, valamint a Kőbánya.info hozta napernyő alá. A vásár nem valósulhatott volna meg Varga Ildikó, a Harmat Általános Iskola igazgatónőjének támogatása nélkül, aki tágas zöld iskolaudvart biztosított a szervezőcsapat számára.

 

 

Az iskola udvarán különböző, megunt lomnak látszó kincsek cseréltek gazdát; a csinos kis ruhák, nyári táskák, elektronikai kütyük, barkácsszerszámok tengerében az egyszerű bámészkodó is találhatott otthonról éppen hiányzó holmit. A felhőtlen családi szórakozás hangulatát természetesen a legkisebbek biztosították, hiszen amíg a felnőttek hétvégi árusként „felnőttködtek”, addig az apróságok vidáman játszottak célbadobóst, tekéztek, fára másztak és a kosárpályán pattogtattak. 

 

 

Népszerűek voltak az iskola tanárának, Jánoshalmi Tamásnak népi fajátékai

Mindezt a méretes hangfalakból kiömlő zene tette hangulatosabbá, amely csak akkor tartott szünetet, amikor a kisiskolások táncbemutatóinak zenéjére váltott. A kis táncosok pedig a vállukra nehezedő hőség ellenére is profi koreográfiákkal szórakoztatták a nagyérdeműt.

 

 Lendületben a Magic Dance School

 

Tornádó Hungary Tse táncosainak bemutatója

A táncosok a kimozgott, míg a résztvevők a pakolászásban és a vásárlásban felhasznált energiát a "büfében" pótolhatták, ahol mindenki kedvére fogyaszthatott a Cselekedjünk Alapítvány és a Kőbánya.info csapata által készített zsíros, májkrémes és nutellás kenyerekből, valamint mindenféle enni- és innivalóból. A résztvevők közül többen saját készítésű, vagy boltban vásárolt közkedvelt finomságokkal érkeztek, és járultak hozzá a közös asztal kínálatához.  

 

Készül a zsíros kenyér lila hagymával - munkában Kristóf Gábor és Csete Gabriella (Cselekedjünk), valamint Dankó Györgyi és Dankó József (Kőbánya.info)

A hétvégi kikapcsolódást magasabb célok is vezérelték. A közösségi vásár hatékonyan szolgálta a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány oldalán megfogalmazott célokat, a résztvevők a környezettudatosság és a tudatos vásárlás helyes szokását erősítették egymásban, ugyanakkor hozzájárultak néhány – az élet súlya alatt időnként megbicsakló embereken segítő – civil szervezet sikeres működéséhez. A szórakoztató program alatt az új ismerősök megtalálása, egymás megismerése és a másikra való odafigyelés pedig mindenképpen egy szebb jövő forrása lehet.

 

A rendezvény és a résztvevők biztonságáról a Kőbányai Wolf Polgárőrség csapatába tartozó önkéntes polgárőrök, tűzoltók és speciális mentők gondoskodtak

Budai Márton

Kategória: Közösség

A Kőbányai Önkormányzat ismét megrendezi Óhegyen a Kőbányai Halmajálist. A rendezvény május 1-én, csütörtök reggel 10 órától, egész napos kikapcsolódást ígérő programsorozattal várja a családokat a Csősztorony melletti Óhegy parkban. 

Kategória: Aktuális
2014. április 19., szombat 11:39

Rúzsa Magdi koncert Kőbányán május 1-jén

A Kőbányai Önkormányzat ismét megrendezi a Kőbányai Halmajálist május 1-én az Óhegy parkban, ahol egész napos kikapcsolódást ígérő programsorozattal várja a családokat. A rendezvényen este 20:30-kor fellép Rúzsa Magdi is, aki élő nagykoncertet ad. A programokról bővebben EZEN a linken olvashat!

Kategória: Aktuális
2014. április 07., hétfő 08:37

Kőbányai választási eredmények

Budapest 9. számú választókerületében 99 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Burány Sándor (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) - 39,01 százalék, 18.921 szavazat
2. Dr. György István (FIDESZ-KDNP) - 37,45 százalék, 18.162 szavazat
3. Tubák István (JOBBIK) - 13,80 százalék, 6.694 szavazat
4. Tóth Balázs (LMP) - 6,62 százalék, 3.213 szavazat
5. Kerezsi László (MUNKÁSPÁRT) - 0,77 százalék, 375 szavazat
6. Mészárosné Rostás Katalin Márta (SMS) - 0,69 százalék, 336 szavazat
7. Göncző Zoltán János (EGYÜTT 2014) - 0,57 százalék, 275 szavazat
8. Varga István Tibor (JESZ) - 0,34 százalék, 164 szavazat
9. Vass Zsigmond László (EP) - 0,28 százalék, 134 szavazat
10. Kara Sándor (FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT) - 0,20 százalék, 96 szavazat
11. Balogh István Lajos (MCP) - 0,07 százalék, 32 szavazat
12. Kállai Zsolt (ÚDP) - 0,06 százalék, 31 szavazat
13. Kovács Julianna (MCF) - 0,05 százalék, 25 szavazat
14. Jónás Lajos (ÚMP) - 0,05 százalék, 24 szavazat
15. Mata András (EU. ROM) - 0,04 százalék, 20 szavazat

Forrás: MTI


MTI Fotó/Ujvári Sándor

2014. április 04., péntek 08:42

Iskolai beiratkozás 2014/2015

2014/2015. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a következő időpontokban kerül sor

2014. április 28. hétfő 8.00-18.00
2014. április 29. kedd 8.00-18.00
2014. április 30. szerda 8.00-18.00

Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni

- a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt,

- továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

Fontos kiemelni, mert sok szülő elbizonytalanodik a "személyi azonosító" elnevezéssel kapcsolatban: a gyermek iskolai beiratkozásához NEM kell személyi igazolvány.

A beiratkozással kapcsolatos további fontos tudnivalók a kobanya.hu oldalon olvahatóak "Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beiratására" címmel.
Általános iskolák felvételi körzetlistája: http://kobanya.hu/?module=news&action=show&nid=179608

Mivel a felvételt követően kötelező diákigazolványt készíteni a gyermekeknek, ezért  ajánlatos az okmányirodai tumultus elkerülése érdekében már most időpontot kérni az ehhez szükséges fénykép elkészítéséhez.

A diákigazolvány igénylésével kapcsolatos teendők az alábbi linkre kattintva olvashatóak:
http://www.diakigazolvany.hu/igenyles/kozneveles/igenyles/elektronikus_igenyles_folyamata

 

 

Húsvéti koncert lesz április 12-én, 17:00 órától a Mindenki Templomában. A belépés díjtalan. További részletekért kattintson a plakátra!

Kategória: Aktuális
2014. március 20., csütörtök 09:57

Kisgazda családi nap Kőbányán március 29-én

Családi napot tart a Független Kisgazdapárt (FKGP) az Óhegyi Parkban március 29-én, szombaton 14:00-18:00 óra között. A párt szeretettel vár mindenkit, hogy eltölthessen egy kellemes délutánt családjával, valamint megismerhesse helyi országgyűlési képviselőjelöltjüket, Kara Sándort.

Helyszín: Óhegyi Park
Időpont: 2014. március 29., szombat 14:00-18:00
Vendég: Penke András budapesti elnök


 

Kara Sándor

1973-ban születtem Budapesten. Immáron 32 éve élek Kőbányán, itt nősültem meg és itt született három gyermekem is. Közlekedésgépész végzettségem van, autójavítóként dolgozom 21 éve, emellett megtanultam még további 3-4 mesterséget is.

Közéleti kérdésekkel, politikával és a történelemmel szinte gyermekkorom óta foglalkozom, mivel családom munkás és paraszt gyökerű. Úgy látom, hogy 2014 a változás éve lesz, mert megjelent egy új generáció a politika színterén. A Független Kisgazdapárt lesz a letéteményese a változásnak. A társadalomban benne van az az erős akarat, amely végül felülkerekedik, és legyőzi a problémákat. Legyőzi, mert Magyarország a tisztességesen és becsületesen dolgozó emberek hazája.A Független Kisgazdapárt programja jelenti a kiszámítható és biztonságos jövő garanciáját szeretett hazánkban.

Kara Sándor, Budapest, 09. választókerület

Kategória: Aktuális
1. oldal / 31

Édua Infomédia

Top Desktop version